Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Temmuz 2016

Başbakan Yıldırım, Fransa’daki terörü kınadı

Fransa’da yaşanan terör saldırısı şiddetle kınayan Başbakan Binali Yıldırım, “Bu çerçevede biz de terör olayına bir dayanışma gösteriyoruz” diyerek, NATO’daki Türk bayrağının yarıya indirildiğini söyledi.

Ankara’da yoğun çalışmalarını tamamlayarak İstanbul’a gelen Başbakan Binali Yıldırım, Cuma Namazını Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde kıldı. Namaz çıkışında Fransa’da yaşanan terörle ilgili basın mensuplarına bir açıklama yapan Başbakan Yıldırım, “Terör olayına bir dayanışma gösteriyoruz ve NATO’daki bayraklarımızı yarıya indiriyoruz “

Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün NATO toplantısında alınan kararla bütün üye ülkelerinin bayraklarının yarıya indirilmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede biz de terör olayına bir dayanışma gösteriyoruz” diyerek NATO’daki Türk bayrağının yarıya indirildiğini söyledi. Başbakan Yıldırım, “Aynı şeyi bütün NATO ülkeleri Atatürk Havalimanı saldırısında yapmışlardı” şeklinde konuştu.

İSTANBUL TERÖRÜN HEDEF MERKEZİ

İstanbul’un terörün hedef merkezlerinden biri olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, “İstanbul terörün hedef merkezlerinden bir tanesi. O yüzden İstanbul’da, valilik, emniyet müdürlüğü ve güvenlik birimlerimiz en üst düzeyde terör ataklarına karşı tedbir almaya devam ediyor. En üst düzeyde alınacak ama takdir edersiniz ki her şeye rağmen istemesek de zaman zaman terör hadiseleri meydana geliyor.” diye konuştu.

TERÖR FRANSA’NIN KALBİNDE TEKRAR KENDİNİ GÖSTERDİ

Terör kimi nerede, ne zaman vuracak belli olmaz diyen Başbakan Yıldırım, “Fransızların bu kadar titizlenmesi, kendi misyonlarına bu tedbirleri alması yeterli olmadı. Terör Fransa’nın kalbinde tekrar kendini gösterdi. O ülke güvenlidir, bu ülke güvensizdir gibi ifadeler bir anlam ifade etmiyor. Her ülke aynı derece güvenlidir, her ülke aynı tehditlerle karşı karşıyadır. Zincirin en zayıf halkası gibi terörün en çok yoğunlaştığı o halkayı bulup güvenliği sağlamamız lazım. Suriye’de, Irak’ta ve bölgede yaşanan istikrarsızlıkların sona ermesi gerçek anlamda terörün sonlandırılması manasını taşıyor” dedi.

selyus