Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Ekim 2016

Başbakan Yıldırım, “Hedefimiz boğazın altından üç katlı tünel”

“Dünyanın ilklerini yapmak bizlere nasip oluyor.” diyen Başbakan Yıldırım, bundan sonraki hedeflerinin ise yine boğazın altından geçecek üç katlı tüneli gerçekleştirmek olacağını bildirdi. Yıldırım, “Trenler için yaptık, arabalar için yaptık, şimdi trenlerle arabaları bir arada geçirecek 3 katlı tüneli de inşallah gerçekleştireceğiz.”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da düzenlenen “Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez” temalı 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında bir konuşma yaptı.

“Dünyanın ilklerini yapmak bizlere nasip oluyor.” diyen Başbakan Yıldırım, bundan sonraki hedeflerinin ise yine boğazın altından geçecek üç katlı tüneli gerçekleştirmek olacağını bildirdi. Yıldırım, “Trenler için yaptık, arabalar için yaptık, şimdi trenlerle arabaları bir arada geçirecek 3 katlı tüneli de inşallah gerçekleştireceğiz. Bu projenin yanı sıra Kanal İstanbul Projesi’nin de çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.” dedi.

MEGA PROJELER DEVAM EDECEK

Çanakkale 1915 Köprüsü için ilk kazmanın 18 Mart 2017’de vurulacağını bildirerek, bu köprünün kuleler arası açıklık itibarıyla dünyada en uzun köprü olacağını söyledi.

Yıldırım, ilkler ve enlerle AK Parti’nin yoluna devam ettiğini, en büyük projelerin AK Parti iktidarına nasip olduğunu belirterek, bu projelerin gerçekleştirmesinden emeği olan AK Parti kadrolarına da teşekkür etti. Bu kadrolarla iftihar ettiğini belirten Yıldırım, dev yatırımlar ve mega projelerin hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

AK PARTİ DİMDİK AYAKTA

 AK Parti’nin sahip olduğu iki güç bulunduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

“Birincisi millete olan inancımız, güvenimiz, bağlılığımız; ikincisi istişare kültürümüzdür. Üç gün boyunca bütün başlıkları konuşacağız, istişarelerimizi yapacağız. Bugün bakan arkadaşlarımız sunum yapacaklar. Ekonomi, enerji, altyapı, ulaşımla terörle iç dış güvenlikle ilgili bakanlarımız sunumlar yapacak. Tespit ettiğimiz sorun alanlarına yönelik eleştiri ve çözüm önerilerini tartışacağız. Yarınki kapanış oturumda da yine bunları vatandaşlarımızla paylaşacağız. AK Parti’nin geçmişinden aldığı güçle, tecrübeyle geleceğe yönelik yapacaklarını da yarınki kapanış oturumunda dile getireceğiz. Milletimiz rahat olsun. İyi ki AK Parti var. Türkiye sahipsiz değil. AK Parti dimdik ayakta. Evelallah her engeli, dayanışmayla, omuz omuza millet yolunda hizmetle aşacağız. Milletin hak ettiği menzile kararlı adımlarla yürüyoruz. AK Parti millet, AK Parti ülke, AK Parti ay yıldızlı bayrağın davasıdır.”

selyus