Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Haziran 2016

Başbakan Yıldırım, “Uçağın kanatlarından bir tanesi gençlik teşkilatımız, diğeri de kadın teşkilatımızdır”

Başbakan Yıldırım, “Bir uçak düşünün, eğer uçak gövdesi olsa kanatları olmasa havada duramaz, yoluna devam edemez. Onu havada tutan ve menziline ulaştıran kanatlarıdır. İşte ana kademeyi destekleyen uçağın kanatlarından bir tanesi gençlik teşkilatımız, diğeri de kadın teşkilatımızdır.”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul İl Başkanlığının geleneksel iftarından sonra İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığının düzenlediği boğaz gezisine katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Ankara Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan, İl Başkanı Av. Şeyma Döğücü, İl Yürütme ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Kadın Kolları Başkanlarının bulunduğu boğaz turuna eşi Semiha Yıldırım ile birlikte katılan Başbakan Binali Yıldırım, kadın teşkilatlarının överken, İstanbul’da bir milyonun üzerinde üyeninin olması da büyük başarı olduğunu ifade etti.

 

Başbakan Yıldırım’ın hem kadın kolları boğaz turunda hem de genlik kolları sahurunda bahsettiği: Bir uçak düşünün. Onu havada tutan kanatlardır. “Kanatlarımızdan biri Gençlik, diğeri ise Kadınlarımızdır” sözlerinin altı çizilir.

“Bir kez daha şunu gördük ki AK Parti teşkilatı, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla dimdik ayakta. İster seçim olsun ister olmasın her zaman göreve hazır ve nazır. İşte burada olduğu gibi bu heyecan her şeyi ifade ediyor. AK Parti teşkilatı öyle güzel bir teşkilatlanma modeli ortaya koydu ki bu model AK Parti’yi uçuran, bugünlere getiren modeldir. Bir uçak düşünün, eğer uçak gövdesi olsa kanatları olmasa havada duramaz, yoluna devam edemez. Onu havada tutan ve menziline ulaştıran kanatlarıdır. İşte ana kademeyi destekleyen uçağın kanatlarından bir tanesi gençlik teşkilatımız, diğeri de kadın teşkilatımızdır. Böylece AK Parti, bu iki teşkilat sayesinde ana gövdeyi ayakta tutuyor her seçimde başarımıza, zaferimize zaferler katıyor. Sağolun var olun” dedi.

selyus