Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Ağustos 2016

Başbakan Yıldırım, “Ülkenin ana meselelerini muhalefetle çözeceğiz”

Başbakan Yıldırım, “Ülkenin ana meselelerinde muhalefet ve iktidar ayrımı yapmayacağız. Bütün konularımızı konuşarak, görüşerek ve uzlaşarak çözmenin gayreti içinde olacağız.”

Bakanlar Kurulu Başbakanlık resmi konutunda toplandı. Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi ile ilgili olarak açıklama yapan Başbakan Yıldırım, “Bu sabahki toplantıda da sayın genel başkanlara ülkemizin başını ağrıtan birkaç temel konuda bilgi verme fırsatı bulduk, özellikle uzun süreden beri devam etmekte olan PKK terörüyle yaptığımız mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonraki hareket tarzımızı anlatma fırsatı bulduk.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Başbakan Yıldırım, “Türkiye’nin önünde güzel günler var. Bir yandan sağlanan birlik ve kardeşlik ortamını, uzlaşma ortamını devam ettirmek için iktidar partisi sorumluluğunu bilerek daha dikkatli davranacağız. Ülkenin ana meselelerinde muhalefet ve iktidar ayrımı yapmayacağız. Bütün konularımızı konuşarak, görüşerek ve uzlaşarak çözmenin gayreti içinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YA YÖNELİK YATIRIM, TEŞVİK VE DESTEK PROJELERİNİ TAMAMLADIK”

Başbakan Yıldırım, “Çukur siyasetinin başladığı şehir ve ilçeleri işgal girişiminden sonra güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlarla beraber bölgenin imar edilmesi, yeniden burada hayatın süratle normalleşmesi, bölgeye olan yatırımların, projelerin hızlı bir şekilde gelmesi anlamında uzun bir zamandan beri devam eden Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık.” dedi.

“KÜRT VATANDAŞLARIMIZIN ASLA TERÖR ÖRGÜTÜNDEN BİR BEKLENTİLERİ YOK”

“Bölge insanı, Kürt vatandaşlarımızın asla ve asla terör örgütünden bir beklentileri yok.” diyen Yıldırım, “Terör örgütü ancak kan, gözyaşı, ızdırap veriyor ve bu ızdırabı bölge insanı artık yaşamak istemiyor. PKK terör örgütü veya onun etkisinden kendini kurtaramayan siyasi uzantıları asla ve asla bölge insanının hiçbir sorununa çözüm üretemedikleri gibi bölge insanının bugün en büyük sorunu haline geldiler.” şeklinde konuştu.

“ÜLKENİN ANA MESELELERİNDE MUHALEFET VE İKTİDAR AYRIMI YAPMAYACAĞIZ”

Başbakan Yıldırım, “Türkiye’nin önünde güzel günler var. Bir yandan sağlanan birlik ve kardeşlik ortamını, uzlaşma ortamını devam ettirmek için iktidar partisi sorumluluğunu bilerek daha dikkatli davranacağız. Ülkenin ana meselelerinde muhalefet ve iktidar ayrımı yapmayacağız. Bütün konularımızı konuşarak, görüşerek ve uzlaşarak çözmenin gayreti içinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

selyus