Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Mart 2017

Başkan Çakıroğlu, “Ümraniye’de bizim hedefimiz yüzde 70”

Bir haftada 1 genel başkan yardımcısı ve 4 bakanı ilçesinde ağırlayarak referandum çalışmalarına önemli bir katkı sunan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Ümraniye’de rekor bir oyu alacağımızı düşünüyorum. 491 bin seçmenin bulunduğu Ümraniye’de bizim hedefimiz yüzde 70’ler. Katılım oranının yüzde 85’ler seviyesinde olacağını düşünürsek inşallah yüzde 70 gibi bir oranı yakalayacağız.”

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ – İstanbul Teşkilatlarının örnek ilçesi AK Parti Ümraniye İlçesi’nde kurulan İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’ni İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak ziyaret ettik. Ziyarette kendimizi yoğun bir çalışmanın içinde bulduk. Binaya girdiğimizde bizi İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve İlçe Başkan Yardımcısı Av. Serkan İnanoğlu karşıladı. Birlikte AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu’nun yanına geçtik. Nazik misafirperverliklerinin ardından söyleşimize geçtik. Gençlik kollarından bu yana teşkilatların içinde olan tecrübeli siyasetçi Başkan Çakıroğlu’nun konuşmalarından da anlaşılacağı üzere Ümraniye ilçesinin siyasi ve sosyal konularına hakim olduğunu gördük. Aktif 120 bin üyesi bulunan AK Parti Ümraniye gibi böyle büyük bir ilçe teşkilatını da bir arada tutmak tecrübe ister.

Daha henüz iki haftadır sahada olmalarına rağmen bir çok çalışma yapan Ümraniye SKM aynı zamanda bir genel başkan yardımcısı ve 4 bakanı ilçesinde ağırlayarak yaptıkları programlara dahil ettiler.

İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dimdik yürüyoruz. Tarihi önemi olan bu referandumda vatandaşlarımıza “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ni en iyi şekilde anlatıyoruz ve 16 Nisan’a kadar da anlatmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

“ANAYASA DEĞİKLİĞİ HAKKINDA 10 BİN KİŞİYİ EĞİTTİK”  

Süreçle ilgili Aralık ayının sonunda teşkilatların eğitimine başladıklarını belirterek konuşmasına başlayan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Ümraniye’deki 35 mahalle teşkilatlarımıza ayrı ayrı hukukçu arkadaşlarımız tarafından anayasa değişikliği hakkında bilgilendirme yapıldı. Yine yapmış olduğumuz mahalle danışma meclislerinde avukat arkadaşlarımız 300-400 kişilik gruplara anayasa değişikliğini anlattı ve akabinde de gelen sorulara cevap verdiler. Tamamlamış olduğumuz bu anayasa değişikliği toplantılarının neticesinde 10 bin kişiye eğitim vermiş olduk. Eğittiğimiz bu yol arkadaşlarımız şu anda da sahada milletimizin sorularını cevaplamaya çalışıyor.” dedi.  

“ESNAFIMIZIN YÜZDE 70’İ AÇIKTAN EVET DİYOR”

Başkan Çakıroğlu, “Ümraniye İlçesi olarak faaliyetlerimiz dört bir yandan devam ediyor. Mahallelerimizde seçmen ve üye ziyaretlerimiz sürüyor. Sandık yönetim kurulu toplantıları yapılıyor. Sahaya inilip seçmenlerin tavırları, eğilimleri belirleniyor. Şu ana kadar 60 binin üzerinde seçmen ziyareti gerçekleştirdik. Öte yandan her gün esnaf ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar ziyaret ettiğimiz 400 esnafımızdan 40 tanesinin bile hayır dediğine şahit olmadım. Esnafımızla buluştuğumuzda samimiyetinden anlıyoruz zaten. Esnafımızın yüzde 70’i açıktan evet diyor.” diye konuştu.

BİR GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, 4 BAKAN İLÇEDE AĞIRLANDI

Bir haftada üst düzey programlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Çakıroğlu, “Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nu ilçemizde ağırladık. Bakanımızla bir şehit ailesi ziyareti gerçekleştirdik ve ardından da KADOSAN esnafı ile bir araya geldik. Perşembe günü Gençlik ve Spor Bakanı’mız Sayın Akif Çağatay Kılıç Ümraniye’mize geldi. Bakanımızla ilk programımızı Ümraniye esnafıyla yaptık. Arkasından Ümraniye’nin amatör spor kulüplerinin sporcuları ve ailelerinden oluşan yaklaşık 500 kişinin katıldığı bir program düzenlendi. Bakanımızla bir gazimizi ziyaret ettik. Akşamda Bakanımız Kılıç’ı 600-700 kişinin katıldığı Ümraniye gençliği ile buluşturduk. Cuma günü Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Ataş beyinde katılımıyla Armağanevler Mahallesinde düzenlenen Cuma programında ve belediyemizin ikramlarının olduğu Ümraniyelilerle bir araya gelindi. Ardın da Genel Başkan Yardımcımızın da olduğu yoğun bir katılımla sevgi yürüyüşü ve esnaf ziyareti programları gerçekleştirdik. Daha sonra da MODOKA esnafıyla bir araya geldik. Cumartesi günü İçişleri Bakanı’mız Sayın Süleyman Soylu’yu ağırladık. Bakımızı Trabzonlu işadamlarıyla buluşturduk. Akabinde Ümraniye’de ikamet eden Trabzon Yomralılarla bir araya gelen bakanımız, bu programın ardından Alemdağ Caddesi boyunca seçim otobüsüyle Ümraniyelileri selamladı. Ardından da Esnaf Sanatkarlar Derneğinin önündeki alanda binlerce vatandaşa seslendi. Pazar günü de Orman ve Su İşleri Bakanı’mız Sayın Veysel Eroğlu Ümraniye’de idi. Bakanımızla birlikte Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda fidan dağıtımı ve Ümraniye Merkez İmam Hatip Ortaokulu ile Ümraniye Anadolu Lisesinin bahçelerine fidan diktik.”şeklinde konuştu.  

“BİZ BİR AKŞAMDA DEĞİL 350, 1000 EV SOHBETİ BİLE YAPABİLİRİZ”

Yaptıkları doldu dolu programları anlatmaya devam eden Çakıroğlu, “Öte yandan esnaf ziyaretlerimizi sadece Ümraniye merkezde değil mahallelerde de yapıyoruz. Yine 35 mahallemizde ayrı ayrı ev sohbetleri gerçekleştiriyoruz. Her mahallede yaptığımız 3 ayrı ev sohbeti önümüzdeki günlerde 10, 20 olarak devam edecek. Bir mahallede 10 sohbet yaptığınızda Ümraniye’de 350 ev sohbeti yapmış olursunuz. Peki bunu yapabilir miyiz? Biz bir akşamda değil 350, 1000 ev sohbeti bile yapabiliriz. Bunu yapacak güçlü kadrolarımız var. Kadın ve gençlik kollarımız bizimle koordineli bir şekilde çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütüyorlar. Yine belediyemiz bizimle irtibatlı bir şekilde programlarını yürütüyor.” dedi. 

“YÜZDE 70 GİBİ BİR ORANI YAKALAYACAĞIZ”

Çakıroğlu, “Ümraniye’de rekor bir oyu alacağımızı düşünüyorum. 491 bin seçmenin bulunduğu Ümraniye’de bizim hedefimiz yüzde 70’ler. Katılım oranının yüzde 85’ler seviyesinde olacağını düşünürsek inşallah yüzde 70 gibi bir oranı yakalayacağız. İstanbul ve Türkiye’nin oranının 6-7 puan üzerinde olacağımızı biliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.  

NOT: “Haber ve fotoğraflarımız kaynak gösterilmeden kullanıldığı takdirde tüm yasal haklarımızı kullanacağız.”

İlginizi çekebilir

FETÖ üyesi o isim tutuklandı!

FETÖ üyesi o isim tutuklandı!

selyus