Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Mart 2017

Bağış, “Hollanda’nın yaptığı faşizmdir”

Avrupa Birliği ve Devlet eski Bakanı Egemen Bağış, Bakanların programlarını iptal ederek, konsolosluğuna girişlerine izin vermeyen Hollanda’ya sert sözlerle yüklendi. Hollanda’nın yaptığı uygulamanın faşizm olduğunu belirten Bağış, “Lafa gelince demokrasinin çağdaşlığın merkeziyiz diyorlar. Çağdaşlığınız yerin dibine batsın” diye konuştu.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ – Avrupa Birliği ve Devlet eski Bakanı Egemen Bağış, Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfının düzenlediği toplantıda Sultangazi’de yaşayan Siirtli vatandaşlarla bir araya geldi. Şube Başkanı Abdulkadir Çiçek’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Bağış’ın yanı sıra AK Parti Milletvekili Şirin Ünal, Sultangazi Belediye başkanı Cahit Altunay ve çok sayıda davetli katıldı. Programda Referandum ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan eski Bakan Bağış, Bakanların programlarını iptal eden Hollanda’ya ise sert sözlerle yüklendi.

Bağış, “Dünyanın güçlü ekonomilerinin hepsinde istisnasız bir şey görüyoruz. Karar mekanizmalarında hiyerarşi vardır ve ülkede anayasal güvence altına alınmış bir istikrar mekanizması vardı. Amerika, Rusya, Çin ve Fransa’ya bakın hepsinde başkanlık sistemi vardır. Almanya ve İngiltere’de başkanlık yok ama Almanya’da bütün yetki şansölyededir. İstikrarı o sağlıyor. İngiltere’de kraliçe var ama yetkisi yok. Yetkiler başbakandır. Atatürk de ilk başta aslında başkanlık sistemini uygulamıştır. İlk kurgulandığında Atatürk başbakanı, bakanları üst düzey bürokratları da kendisi belirliyordu. Sonra bu sistemi sulandırdılar” diye konuştu.

Referandum değişikliği olmasın diye topyekûn çabalıyorlar. Bakın, hain devşirme Fethullahçı terör örgütü, PKK, DHKP-C, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya ve milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum edilen CHP referandumdan ‘evet’ çıkmasını istemiyor. Hepsi bir araya geldiler. Neden istemiyorlar biliyor musunuz. Çünkü Türkiye’de istikrarın sağlanmasından korkuyorlar. Türkiye’de istikrar sağlanırsa bunlar bizi düzler diyorlar. Bunlar çok güçlenir diyorlar” dedi.

“ÇAĞDAŞLIĞINIZ YERİN DİBİNE BATSIN”

Şuan Türkiye’nin dünyanın 16’ıncı büyük ekonomisine sahip olduğunu belirten Bakan Bağış, “15’inci kim biliyor musunuz? Yani biraz daha çabalarsak arkamıza düşecek olan Hollanda. Dün akşam Bakanımıza terbiyesizlik yapan ülke. Dertlerinin ne olduğunu anlıyor musunuz şimdi. Bunlar 2006’da sübyancılara siyasi parti kurdurdular. Bu kadar sapık ve aşağılıklar. Faşist deyince de bozuluyorlar. Yahu akıl tutulması yaşıyorsunuz. Sübyancıları alıp içeri atacağınıza parti kurmalarına izin verecek kadar aşağılıksınız siz. Hollanda Başbakanı aklınca Türk bakanı sınır dışı ederek kendi ülkesinde bir kahramanlık yapmaya çalışıyor. Yıllardır Hollanda da çalışan kazanan vergi ödeyen vatandaşlığa geçip seçimde oy kullanma hakkı kazanan oradaki Türk kökenli vatandaşların üstüne köpekleri saldırttı. Lafa gelince demokrasinin merkeziyiz diyorlar. Çağdaşlığınız yerin dibine batsın. Türkiye’nin istikrara kavuşmasından o kadar korkuyorlar ki bütün şer cephelerine her türlü desteği veriyorlar” diye konuştu.

BENİM GÖRDÜĞÜM TÜRKİYE “ONE MUNİTE” DİYEN LİDERİNE BİR VAN MÜHRÜ VURACAK ÇÜNKÜ YÜZDE 65’E DOĞRU GİDİYORUZ”

Siirt’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi hayatında önemli bir yere sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Bağış, “Bu referandum yüzde 56.56 ile kabul edilir ve Siirt plakası ile Türkiye’ye bir damga vururuz diye düşünüyordum. Ama şimdi gittiğim yerlerde vatandaş diyor ki ‘hayır’ çıkarsa CHP erken seçim ister. Ekonomik kriz çıkar diyorlar. Ama benim gördüğüm Türkiye “one munite” diyen liderine bir Van mührü vuracak çünkü yüzde 65’e doğru gidiyoruz” dedi.

selyus