Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 24 Ocak 2017

Başkan Çam, “Amacımız kadınlarımızın güçlü bir şekilde sahaya çıkmalarını sağlamak”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, “Amacımız hem kadınların zihinlerindeki soruları görebilmek, fotoğrafı çekebilmek hem de Kadın Kollarımızın eksiksiz, güçlü bir şekilde sahaya çıkmalarını sağlamak.” dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca, Türkiye genelindeki kadın teşkilatlarından anayasa değişikliğine ilişkin kafalarına takılan ve karşılaştıkları soruların tümünü paylaşmaları istendi.

Kadın Kolları Ar-Ge Başkanlığının yaptığı anket çalışmasıyla yaklaşık bin soru AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığına iletildi. Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca, bin sorudan mükerrer olanlar elendikten sonra 100 soruya ulaşıldı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, çalışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, kadın kolları mensuplarının anayasa değişiklik teklifiyle ilgili çalışmasının yaklaşık bir ay önce başladığını söyledi.

İletilen sorular üzerinde çalışıldığını aktaran Çam, gelecek hafta yapılacak AK Parti Kadın Kolları İl Başkanları Toplantısında cevapların kendilerine teslim edileceğini bildirdi.

“Yeni Anayasa” başlıklı bir toplantı da gerçekleştireceklerini belirten Çam, “İnteraktif bir şekilde sormak istedikleri soruları cevaplayacağız. Amacımız hem kadınların zihinlerindeki soruları görebilmek, fotoğrafı çekebilmek hem de Kadın Kollarımızın eksiksiz, güçlü bir şekilde sahaya çıkmalarını sağlamak.” ifadesini kullandı.

Çam, teşkilatlarının anayasa değişikliği konusunda hazırlıklı olduğunu ancak sahaya çıktıklarında hiçbir sorunun cevapsız kalmaması adına bu çalışmanın gerçekleştirildiğini belirterek, “Teşkilattaki kadınlarımız sahaya güçlü inmek istiyorlar. Bu nedenle de süreci detaylı takip ediyorlar.” dedi.

selyus