Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Ekim 2017

Başkan Can, Esenkent teşkilatıyla buluştu

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye Esenkent Mahalle teşkilatının düzenlediği aşure programı ile teşkilat mensupları ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

AK Parti Ümraniye Esenkent Mahalle Teşkilatının düzenlediği aşure dağıtım programına, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Maliki Ejder Batur ve Mesut Özdemir, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Koyak, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, Esenkent Mahalle Başkanı Bahattin Demir, teşkilat mensupları ve mahalle sakinleri katıldı.

Aşure programı Kur’an Tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Ümraniye Esenkent Mahalle Başkanı Bahattin Demir, aşurenin herkese bereket getirmesini dileyerek, vermiş olduğu desteklerden dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibine teşekkürlerini sundu.

Ardından Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir bir konuşma gerçekleştirerek, aşurenin ve Muharrem Ayı’nın öneminden bahsetti. Aşurenin herkese bereket getirmesini dileyen Mesut Özdemir, Ümraniye Belediyesinin faaliyetlerini anlattı. Muharrem Ayı’nın mübarek olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

“TÜRKİYE MAZLUMLARIN DAİMA YANINDADIR”

Daha sonra Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur da bir konuşma gerçekleştirdi. Ümraniye Belediyesinin ve AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı’nın birlikte hizmet ettiğini söyleyen Ejder Batur, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın yapmış olduğu hizmetlerden de bahsederek Türkiye’nin mazlumların daima yanında olduğunu bir kez daha hatırlattı. Daha sonra AK Parti Hükümetinin, belediyelerin ve teşkilatların öneminden bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

“BOŞNAK KARDEŞLERİMİZE DE AŞUREMİZİ PİŞİRİP ORADA İKRAM EDİYORUZ”

Muharrem Ayı ve aşurenin öneminden bahsederek bu ayın en önemli hadisesini Hz. Muhammed’in hicreti olduğunu söyleyen ve Kerbela hadisesi ve yaşananlardan da bahseden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Allah yaşadığımız bu Muharrem Ayı’nı tekrar tekrar yaşamayı nasip etsin.  Rabbim Müslümanların birliğini, dirliğini daim eylesin. Ümraniye Belediyesi olarak Muharrem Ayını ve aşureyi önemsiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana her yıl 60 kazan aşuremizi kaynatarak 35 mahallemizdeki vatandaşlarımıza tattırıyoruz. Ayrıca aşuremizi yalnız burada değil yurtdışına da taşıdık. Bosna’da bulunan bizim kardeş şehrimiz olan Fojnica’da da kültür merkezimiz var. Boşnak kardeşlerimize de aşuremizi pişirip orada ikram ediyoruz. 100 yıl sonra Allah bize ufku açık, dik duran, hizmet eden bir lider verdi. Bu ülke bu güne kadar böyle bir hizmet böyle bir ekonomi böyle bir güç daha önce görmedi. Artık Türkiye eski Türkiye değildir. Türkiye kendi ayakları üzerine duran ve her şeyini kendi yapan güçlü bir ülke haline geldi” dedi.

Aşure programı okunan duanın ve ikram edilen aşurelerin ardından son buldu.

selyus