Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Mart 2017

Başkan Erdem, “Kadınlarımıza bir gün değil 365 gün saygı göstermeliyiz”

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Senede bir gün hatırlamıyoruz, hatırlanmaması lazım. Kadın hakları, kadın hukuku, kadın yaşamı asıl hayatımızın içerisinde 365 gün var olması gereken saygıyı, sevgiyi kadınlarımızdan esirgemememiz gerekir.

Sancaktepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel kadınlar için program düzenledi. Samandıra Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile çok sayıda Sancaktepeli kadın katıldı. Programda Türk Halk Müziğinin ünlü ismi Belkıs Akkale kadınlara konser verdi. Birbirinden güzel türküleri seslendiren ünlü sanatçı, kadınlara unutulmaz bir halk müziği ziyafeti sundu.

Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Senede bir gün hatırlamıyoruz, hatırlanmaması lazım. Kadın hakları, kadın hukuku, kadın yaşamı asıl hayatımızın içerisinde 365 gün var olması gereken saygıyı, sevgiyi kadınlarımızdan esirgemememiz gerekir. İşin temelinde başta inancımız gereği ‘cennet annelerin ayağının altındadır’ güzel ifadesine bakıldığı zaman kadının varlığı da, kadına karşı saygı da inancımızın en önemli gelen unsurlarından biridir. Diğer tarafı ile de geçmiş tarihimize bakıldığı zaman kadına verilen haklar ve kadına duyulan saygılar mevcut dünya standartlarının çok ötesinde ve üzerindedir” diye konuştu.

“BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE KADINA YÜKSEK DERECEDE DEĞER VERİLMİŞ”

Başkan İsmail Erdem, “Kadın hakları, kadınların hayat damarları olması, sosyal hayatın içerisine katılması, seçme ve seçilme hakkı, kendini ifade edebilme, ailede eşiyle müşterek bir hayatı paylaşması, çocuklarına annelik etmesi bunlar son iki yüz yıldır dünyanın gündemindedir. Bazen suiistimale vesile olan çıkışlar var. Farklı değerlendirmeler de var. Ama biz kendi kültür değerlerimiz çevresinde kadına ve kadın haklarına yaklaştığımız zaman başta inancımız gereği kadına çok yüksek derecede değer verilmiş, saygıya layık görülmüş ve ‘cennet annelerin ayağının altındadır ifadesiyle süslenmiş” dedi.

selyus