Başkan Erdoğan, belediye başkan adayında hangi özellikleri aradı!

“Kimse bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur diye bize aday teklifiyle gelmesin” diyen Başkan Erdoğan, “Adayın da bir karşılığının olması lazım. Sadece partinin karşılığına sığınarak adaylık değil, adayın da bir karşılığı olacak, o da prim yapacak, ha partinin gücünü de arkasına alacak.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

2019 MART’I İÇİN EN DOĞRU, EN SAĞLIKLI YOL HARİTASINI BİRLİKTE BELİRLEYECEĞİZ”

2019’in Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinin kritik öneme sahip olduğunu ifade ederek, seçimlerde oy oranı ve belediye başkanlığı sayısı bakımından başarı elde edilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin doğrudan hayatına dokunan hizmetlerin ifa edildiği mahalli idarelerde ne kadar güçlü olursak Cumhurbaşkanlığında ve Meclis’te o derece rahat ve etkin hizmet vereceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Mahalli seçim hazırlıklarını yine istişareyle yapacaklarını ve önümüzdeki cuma gününden pazar akşamına kadar Kızılcahamam kampında konuyu ele alacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “24 Haziran seçimlerinden çıkardığımız dersler ışığında 2019 Mart’ı için kendimize en doğru, en sağlıklı yol haritasını hep birlikte belirleyeceğiz” dedi.

Mahalli seçimlerde en isabetli adayları belirleyerek en verimli çalışmaları gerçekleştirip hedefe ulaşmaları gerektiğini ifade ederek, “Kimse bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur diye bize aday teklifiyle gelmesin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ondan sonra yani ters yüz edilirse de kusura bakmasınlar. Burada ehliyet ve liyakat esastır ve buna göre adımlarımızı atmakta da bizler kararlıyız ve bütün prensiplerin üstünde bu prensip vardır” vurgusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında şunları ekledi: “Bize lütfen ehli tevazu, yani tevazu ehli isimler getirin. Öyle halkına tepeden bakacak adamları bize getirmeyin. Gurur, kibir abidesi insanları bize getirmeyin. Hem işini iyi bilecek hem çalışacak hem de bu davayı iyi hazmetmiş olanları bize getirin. Hiç ilgisi alakası olmayan, ‘ama işte seçime gidiyoruz bu vesileyle onu da buradan aday yapalım’ hayır yok öyle bir şey, emeği olacak. Şehirlerimize ve ülkemize en iyi hizmetleri getirecek isimlerle seçimlere girdiğimizde, bundan milletimizle birlikte partimiz ve bizler de kazançlı çıkarız. Yani adayın da bir karşılığının olması lazım. Sadece partinin karşılığına sığınarak adaylık değil, adayın da bir karşılığı olacak, o da prim yapacak, ha partinin gücünü de arkasına alacak.”

selyus