Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Eylül 2019

Başkan Erdoğan, “FOX TV’yi yalan medya olmaktan çıkarın”

Başkan Erdoğan, “FOX TV’yi bir yalan medya olmaktan bir defa çıkarın. Dürüst olun. Kılıçdaroğlu hayatını yalan üzerine düzenlemiş olan bir siyasidir. Türkiye’nin cumhurbaşkanı buranın satın alma veya satma böyle bir şey olmadığını söylüyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU HAYATINI YALAN ÜZERİNE DÜZENLEMİŞ OLAN BİR SİYASİDİR

Arifiye’de bulunan tank palet fabrikasının özelleştirilmesine yönelik soru soran FOX TV muhabirine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “FOX TV’yi bir yalan medya olmaktan bir defa çıkarın. Dürüst olun. Kılıçdaroğlu hayatını yalan üzerine düzenlemiş olan bir siyasidir. Türkiye’nin cumhurbaşkanı buranın satın alma veya satma böyle bir şey olmadığını söylüyor. Hukukta bir kaide var, önce bunu öğrenin. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei burada Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu önce gerçekten Arifiye satılmış mı bunu ispat etmesi lazım. Burası kira ile bu gruba verilmiştir. 50 milyon dolar buranın bütün bakımı tamiri şusu busu bunlara da ayrıca bu harcamanın yapılması ile ilgili. 25 yıl süreyle kiralanmıştır. Biz bir işi yaptığımız zaman ülkemiz buradan ne kazanır buna bakarak yaparız. Buradan ne işçi ne memur çıkarılmıştır. Bay Kemal hayatını bu tür yalanlar üzerine bina ettiği için acaba bu yalan bana ne getir bunu düşünüyor. Aynı zat belediye başkanları toplantısında belediyelerden kimse çıkarılmayacak demedi mi. Şimdi tüm belediyelerde işçiler kapıya konuyor. Ne oldu. Bunlarla ilgili FOX bir haber yapıyor mu acaba. Bunlarla ilgili FOX bu emekçi kardeşlerimin acaba arkasında duruyor mu. Murdoch sattı burayı belki havası değişir dedik ama hiçbir şey değişmedi. FOX’un bu yayın politikasını değiştirmesi lazım. Partimin sözcüsü, Kılıçdaroğlu’na gereken cevabı verdi ama hiç, aynı yerde tökezleyip duruyor. Bütün siyasetini yalan politikalar üzerine bina etmiş onun için” dedi.

selyus