Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Mart 2017

Başkan Göksu’ya CHP engeli

CHP Esenler İlçe Başkanlığı’na ait bir seçim minibüsü, Davutpaşa Caddesi’nde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun geçiş yolunu kesti.

CHP Esenler İlçe Başkanlığı seçim minibüsü Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun önünü keserek trafiğe kapalı caddeden dışarı çıkmasını engelledi. Bunun üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı. Bugün saat 14.30 sıralarında Esenler Dörtyol Meydanı’ndaki incelemelerini tamamlayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu makam aracına binerek belli saatlerde trafiğe açılan Davutpaşa Caddesi’nden ilerleyip Atatürk Caddesi’ne çıkmak istedi. Ancak Davutpaşa Caddesi’nin sonuna gelindiğinde CHP Esenler İlçe Başkanlığı’na ait bir seçim minibüsünün çıkışı kapattığı görüldü. Bunun üzerine Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun korumaları araçtan inerek kontağı kapatılan aracın çekilmesi için harekete geçtiler.

Araçta kimsenin olmadığını gören korumalar kenarda bekleyen CHP’lilere; belediye başkanının aracının çıkacağını belirterek yolun açılmasını rica ettiler. Ancak CHP’liler gelenin belediye başkanının aracı olduğunu bildiklerini ve bilerek yolu kestiklerini söylediler. Belediye görevlilerinin niye böyle bir şey yaptıklarını sormaları üzerine ise, “Seçim araçlarının Dörtyol Meydanı’na alınmamasını proteste ediyoruz” karşılığını verdiler. Korumalar ise, İlçe Seçim Kurulu kararı gereği Dörtyol Meydanı’nda her partiden sadece bir aracın bulunabileceğini, zaten CHP’nin de şu anda bir aracının bulunduğunu ifade ettikten sonra, “Ayrıca bu konu başka bir konu, belediye başkanının önünü kesmek, seyahat özgürlüğünü kısıtlamak başka bir konu. Yaptığınız suç. Eğer bir haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız İlçe Seçim Kurulu, Kaymakamlık ve diğer mercilere başvurarak hakkınızı ararsınız. Lütfen aracınızı çekin” diyerek ikinci bir ikaz da daha bulundular. Bu sefer CHP’lilerin küfürler ederek görevlileri tahrik etmesi üzerine kısa süreli bir gerilim yaşandıktan sonra CHP’nin seçim minibüsü çekildi ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun aracı dışarı çıkabildi. 

selyus