Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Ocak 2020

Başkan Kabil, CHP Pendik İlçe Başkanı Çakmak’ı özür dilemeye davet etti

CHP Pendik İlçe Kongresinde salonda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının üzerine CHP bayrağı asılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. AK Parti Belediye Başkanı Ahmet Cin, AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin tepkilerinin ardından bir başka sert tepki de AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil’den geldi.

CHP örgütünün saygıdan uzak davranışının arsından Başkan Kabil, CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak’tan özür beklediklerini ifade etti.

İlçe Başkanı Rüstem Kabil şu açıklamayı yaptı:

‘Seçilene Saygı Demokrasinin Asgari Gereğidir’

Tüm siyasi partilerin; toplumsal kutuplaşmaya neden olacak ve ülkemizin demokratik gelişimine zarar verecek davranışlardan özellikle kaçınması gerekmektedir.

Ülkemizin köklü siyasi partilerinden olan ve her fırsatta demokrasi vurgusu yapan Cumhuriyet Halk Partisi 12 Ocak 2020 tarihinde Pendik İlçe Örgütü kongresinde, Pendik Belediyesi’ne ait olan Yunus Emre Kültür Merkezi’nde büyük bir demokrasi ayıbına imza atmıştır.

CHP Pendik İlçe Başkanının seçiminin yapıldığı kongrede ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafının üzerine CHP Parti bayrağı asılması demokrasimiz açısından büyük bir talihsizlik olarak değerlendirilmelidir.

Demokratik rejimlerin ana teması farklı görüşlere tahammül ve müsamahadır. Ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafının üzerine parti bayrağının asılması ülkemizin en saygıdeğer makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamının manevi şahsiyetini zedelediği gibi, Sn. Recep Tayyib Erdoğan’a oy veren seçmen iradesini ve vicdanları da maalesef yaralamıştır. Pendik AK Parti ailesi olarak CHP İlçe Başkanı seçilen mevkidaşım Sn. Doğan Çakmak’tan siyasi nezaketin bir icabı olarak yaşanan bu talihsiz olay nedeniyle özür beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

Bu vesileyle; Pendik AK Parti teşkilatı olarak demokrasi adına kabul edilemez bu davranışı en ağır şekilde kınadığımızı, bu ve benzeri olumsuzluklara rağmen AK Parti olarak bu ülke için güzel hayallerimizden ve ülkemizin demokratik yürüyüşünden asla vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

İlginizi çekebilir

Ahmet Davutoğlu Silivri’de

Ahmet Davutoğlu Silivri’de

selyus