Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Nisan 2015

Başkan Polat, “AK Parti hareketi insani duruşun adıdır”

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, “AK Parti hareketi, yerel bir hareket olarak kalmayarak, dünyanın içinden çıkılmaz problemlerine çözüm sağlayacak evrensel bir politik ve insani duruşun da adıdır.”

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Topkapı Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya, , İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksü, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve İstanbul’daki bütün Kadın Kolları Mahalle Başkanları katıldı.

“MAHALLEDE KAZANIRSAK ÜLKEDE DE KAZANIRIZ”

Toplantıda Kadın Kolları Mahalle Başkanlarına seslenen AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, kadın kolları teşkilatımıza seslendiği konuşmasına, “Bizim en önemli özelliğimiz; siyaseti sokakta, siyaseti mahallede, siyaseti evin içinde yapmak” diyerek başladı. İl Başkanımız, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: “İnsanın yüreğine nüfuz ederek siyaset bizim önceliğimizdir. Bu siyaseti en iyi temsil eden yer mahalle teşkilatlarımızdır. Eğer bir siyasi hareket mahallede kaybederse ülkede de kaybeder. Mahallede kazanırsa ülkede de kazanır. Bu yüzden bu toplantının önemi yüksektir, herhangi bir toplantı değildir. Bizim medeniyetimizde bir sıcaklık vardır. İnsana değer veren bir hassasiyet vardır. Bütün bu sıcaklık ve değerlerin mutfağında ise mahallelerdeki kadınlarımız, ablalarımız, kardeşlerimiz vardır. AK Parti Kadın Kolları ve mahalle teşkilatları adeta bizim ana kucağımızdır.”

BUNLARIN YAPTIĞININ ADI NEDİR!

İl Başkanı Dr. Selim Temurci, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Her birimiz AK Parti’ye hizmet ediyoruz. Siyasi bir hareketin mensuplarıyız. Ancak biz sadece siyaset yapmıyoruz. Millet için mücadele ettiğimizi çok iyi biliyoruz. Geçmişe dönüp baktığımızda, Gezi olaylarını ve 17-25 Aralık darbe girişimlerini gördük, yaşadık. Bizim şu anda karşımızda olanlar, ‘bu ülkeyi biz kurduk’ diyenler, DHKP-C gibi örgütlerle beraber yol yürüyorlar. Demokrasilerde siyasi partiler en büyük hakem olan millete giderler ve yarışırlar. Projelerini, bu millete nasıl hizmet edeceklerini yarıştırırlar. Bu milleti geleceğe nasıl taşıyacaklarını anlatırlar. Peki CHP bu millete ne verir, ne vaat eder, hangi projeyi anlattı, ülkeyi daha yaşanır kılmak için ne yapacak? Söylenen, anlatılan hiçbir şey yok. Bizim yaptığımız siyaset, peki bunların yaptığının adı nedir?”

“ROTAMIZ BELLİ”

Toplantıda bir konuşma yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Kadın Kolları teşkilatlarının öneminin altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Türk siyasetinin merkezi İstanbul’dur. Mahalledeki kardeşim, sandığın başındaki kardeşim, sizin gücünüz Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın gücü, bizim gücümüz demektir. Siz varsanız, çalışıyorsanız biz buralarda varız. Sizin emeğiniz, sizin gücünüz ve çalışmalarınız bizi hedefe götürdü. Kadın Kollarımız güçlendikçe biz güçlendik. Biz gücümüzü sizlerden alıyoruz. Milletin, teşkilatın karşısında hiç şey duramaz. Hedefimiz, rotamız belli. Aynı davaya inanıyoruz ve hedeflerimize hep birlikte yürüyeceğiz.”

“TEŞKİLATIMIZ, MİLLETİN BİZATİHİ KENDİSİDİR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, AK Parti’nin milletin bağrından çıkmış bir siyasi hareket olduğunu ifade ederek, “AK Parti İstanbul Kadın Kolları bu müstesna kadronun en önemli unsurlarından biridir. Teşkilatımız, lideri gibi milletin bizatihi kendisidir. AK Parti hareketi, yerel bir hareket olarak kalmayarak, dünyanın içinden çıkılmaz problemlerine çözüm sağlayacak evrensel bir politik ve insani duruşun da adıdır. Bu manada; siyaseti sadece Türkiye değil, Filistin, Suriye, Irak, Kosova, Bosna, Myanmar, Bangladeş, Afrika halkları için de yapmanın şuurunda olmamız lazım.” dedi.

“KOŞMAMIZ LAZIM”

İl Kadın Kolları Başkanı Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler, AK Parti davasının yücelmesi ve milletimizin takdirini kazanması için evlerinizi, eşlerinizi, çocuklarınızı, hatta sağlığınızı ihmal ettiniz. Bu fedakarlıklar, sözle övmenin yeterli olmadığı, hareketimizin bereketinin nedeni olarak gördüğüm ciddi fedakarlıklar. 7 Haziran seçimleri Türkiye için son önemli dönemeçtir. İlk defa askeri ve bürokratik vesayetin olmayacağı bir anayasa yapma şansımız var. Bu anayasa ile insan hak ve hürriyetlerimizi kalıcı bir şekilde garanti altına alma, daha etkin ve işlevsel bir yönetim tarzı olan başkanlık sistemine geçme imkanımız olacaktır. Çalınmamış kapı, dokunulmamış gönül bırakmayarak koşmamız lazım. İnşallah İstanbul olarak yeni bir dönemin açılışına katkıda bulanacak gayreti ve çalışmayı göstereceğimize inanıyorum.”

 

Etiketler:
selyus