Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Eylül 2016

Başkan Selim Temurci, Kurban Bayramı mesajı yayımladı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Kurban Bayramı, İbrahim olmak için her şeyden vazgeçmeyi göze almanın ve bunu başarabildiği için de ilahi kudret tarafından Nemrut ateşlerinin gül bahçesine dönüşüyle ödüllendirilmenin şuurlara kazındığı bir bayramdır.” diyen Başkan Temurci, alt çizilecek açıklamalar yaptı.

Şehitlerimizi dualar ve Kuranlarla anarak…

Başkan Temurci’nin mesajı şöyle: “Allah’a sonsuz şükürler olsun, bir Kurban Bayramına daha erişmiş bulunuyoruz.

Kadim medeniyetimizde bayramlar, bizi biz yapan, bizi ortak idealler havuzunda buluşturup kaynaştıran en önemli ortak paydalarımızdır.

Nasıl bu canlarımız tenlerde emanetse, nasıl bu güzel şehir bir emanet şehirse, bayramlar da ilahi bir lütuf olarak ve kadri kıymeti iyi bilinsin diye sevincimize, sevgimize, merhametimize ve vicdanımıza sunulmuş bir rahmani emanettir.

Özellikle Kurban Bayramının, kendine mahsus bir yeri ve anlamı vardır.

Kavram olarak yakınlık ve yakınlaşmayı ifade eden kurban, aynı zamanda yüce idealler için en sevilen şeylerden vazgeçebilme terbiyesinin ve inanılan değerler uğrunda tam bir adanmışlığın simgesel ifadesidir.

Kurban Bayramı, İbrahim olmak için her şeyden vazgeçmeyi göze almanın ve bunu başarabildiği için de ilahi kudret tarafından Nemrut ateşlerinin gül bahçesine dönüşüyle ödüllendirilmenin şuurlara kazındığı bir bayramdır.

Bu yönüyle milletimiz için son derece şuurlandırıcı ve öğretici bir içeriğe sahiptir.

Milletimizin bu şuurda olduğunun en önemli göstergesi şehitlerimizdir.

İmanı, vatanı, bayrağı, kardeşliği ve özgürlüğü için gerektiğinde tankların, kurşunların, bombaların üstüne yürüyen, askeriyle, polisiyle sınırlarımız içinde ve dışında vatanını savunan bu millet her türlü takdirin ve övgünün ötesindedir.

Bu nedenle bu bayramda şehitlerimizi dualar ve Kuranlarla yad edelim. Şehit yakınlarını özellikle ziyaret edelim.

Unutmayalım ki bayramlar, aynı zamanda bir arınma ve muhasebe iklimidir.

Kardeşliğimizin ve beraberliğimizin en güzel göstergesi, en sağlam teminatı, en güzel aynası, aklımızı ve gönlümüzü ortak değerler üzerinde yoğunlaştırmanın ve bunun sonucunda da, yeniden dirilişin, üstün bir ruh, ahlak, erdem ve anlayışı kuşanmanın günleridir.

Yoksulları, dertlileri, hastaları, yetimleri görüp gözetme, kimsesizlerin kimsesi olma, acıları paylaşma, yürekleri birbirine katmanın zamanıdır.

Zaman zaman sıkıntılı dönemlerden geçsek de, şu açık bir gerçektir ki;

Bizi biz yapan, bizi millet yapan medeniyet değerlerimize sımsıkı sarıldığımız sürece birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve vatanımız üzerinde oynanan her oyunu her zaman bozacak, sorunlarımızı daha kolay çözüp yarınlarımızı daha anlamlı şekilde inşa edeceğiz.

Bu bayramda yeryüzünün değişik coğrafyalarında savaşlara, çatışmalara, zulüm ve baskılara maruz kalan kardeşlerimizi de dualarımızdan eksik etmeyelim.

Asırlardır kan ve gözyaşıyla yoğrulan kardeşlik coğrafyamızın barış ve huzuru için dua edelim.

Bu vesile ile başta İstanbullular olmak üzere bütün yurttaşlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerle tebrik ediyor, bayramın İstanbul’umuza, Türkiye’mize, İslam alemine ve insanlığa huzur, kardeşlik, adalet, barış ve mutluluk getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” 

selyus