Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Ağustos 2018

Başkan Şenocak’tan AK Part’inin 17. kuruluş yıldönümü mesajı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti’nin 17. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“17 yıl önce, kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la yola çıktığımızda ruhumuza nakşettiğimiz ilkeler, bugün de yolumuzu aydınlatan en sağlam meşalemizdir” diyen Başkan Şenocak, mesajında şunları söyledi:

“AK Partimizin, Türkiye’nin 28 Şubat karanlığının zor iklimi içinde, farklı bir siyaset ve aydınlık bir gelecek isteyen milletimizin, uzun zamandır duyduğu bir özlemin ifadesi olarak kuruluşunun 17. yılındayız.

14 Ağustos 2001 tarihinde kurucumuz, Genel Başkanımız, 12. Cumhurbaşkanımız ve Yeni Türkiye’nin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeter, söz de karar da milletindir” şiarıyla AK Parti meşalesini tutuşturması, Türkiye siyasi tarihinde tam anlamıyla bir dönüm noktası olmuştur.

Bunda en birinci etken, AK Parti’nin millete dayalı, gücünü sadece milletten alan, milletten başka hiç bir meşruiyet kaynağı kabul etmediği gibi millet üzerinde kayıt dışı egemenlik oluşturmaya çalışan hiç bir odağa da boyun eğmeyen, Türkiye’nin kadim medeniyet birikimiyle evrensel gerçekleri buluşturan, ahlaka, erdeme ve insani değerlere dayalı kuruluş ilkeleri olmuştur.

Bu ilkeler bizim siyasetimizin asla zedelemeyeceğimiz ruhudur.

Güncel bir deyimle söylersek, bu ilkeler, bizim fabrika ayarlarımızdır.

Bu ilkeler milletimizin sinesinde büyük bir karşılık bulduğu için, kurulur kurulmaz girdiği ilk seçimde tek başına iktidara gelen partimiz, daha sonraki seçimlerde de oylarını sürekli artırarak dünya siyasetinde bu zamana kadar görülmemiş siyasi başarıların ve rekorların sahibi olmuştur.

AK Partiyle birlikte siyasetimize yeni bir üslup ve anlayış gelmiş, kayıkçı kavgasını andıran, çözüm üretmeyen, kısır çekişme ve polemiğe dayalı bildik siyasetlere asla prim verilmemiştir.

AK Parti kurucu ilkelerini her türlü oyun, komplo, kumpas, darbe girişimi ve ihanet senaryoları karşısında en gür sesle haykırmış, ne emperyalist baskılar, ne yürütülen tanklar, ne tehdit ve şantaj kampanyaları, ne de alçak terör saldırıları karşısında geri adım atmıştır.

AK Parti’yle beraber demokratikleşme ve insan hakları alanında birçok reformlar gerçekleştirilmiş, insan onuruyla bağdaşmayan birçok çağdışı yasak ortadan kaldırılmış, vesayetçi ve statükocu anlayışlarla, paralel ihanet çeteleriyle ve millete operasyon yapmaya kalkan her türlü iç ve odakla amansız bir mücadeleye girilmiş, sivil demokrasimiz, siyasi tarihimizde hiç olmadığı kadar sağlam bir yapıya kavuşturulmuştur.

Milli iradeyi gasp etmeye dönük tüm kalkışma ve tuzaklar, hile ve entrikalar, milletle tam bir bütünleşme sağlanarak bertaraf edilmiştir.

AK Parti’yle birlikte Türkiye, dış ilişkilerde dünyanın saygı duyduğu, küresel denklemlerin ve uluslararası sorunların çözümüne dâhil ettiği, çok eksenli, aktif ve etkili bir ülke olmuş, ilkeli tutumuyla yeryüzünün birçok bölgesinde mazlumların, mağdurların ve adalet arayanların umudu haline gelmiştir.

16 yıllık iktidar dönemimiz içinde, milli gelir ve refah kat kat artmış, Türkiye eğitimden sağlığa, ulaşımdan yerli savunma sanayiine, kadın, yaşlı, çocuk ve engelli haklarının geliştirilmesinden çağdaş şehirciliğe kadar her alanda büyümüş, gelişmiş, hayal edilemeyen nice dev projeleri birer birer hayata geçirmiştir.

Üstelik AK Parti ülkemize bu büyük değişim ve dönüşümleri, Türkiye’nin büyük devlet olmasını kendi çıkarlarına tehdit sayan iç ve dış konsorsiyumların, terör merkezlerinin, karanlık ittifakların ve bilumum ihanet ve şer odaklarının sürekli çıkarmaya çalıştığı krizlerle mücadele ederek, sürekli oyun ve kumpaslarla boğuşarak, yığınla engelleme, tuzak ve kirli operasyona, askeri darbe girişimlerine, sayfalar ve ekranlar dolusu yalana, iftiraya, kara propagandaya maruz kalarak gerçekleştirmiştir.

Türkiye’nin bağımsız bir ülke olmasını hazmedemeyenler, Türkiye’nin ekonomisini IMF boyunduruğuna, milli savunmasını emperyalist çıkar merkezlerinin işgalci politikalarına ram etmek isteyenler, halen çok boyutlu diz çöktürme arayışlarını sürdürmektedir.

Ancak 15 Temmuz’da Başkomutanımız Erdoğan’ın öncülüğünde milletimizin dünya tarihine geçecek bir destan yazarak püskürttüğü alçak FETÖ darbe girişiminde de görüldü ki;

Fırtınalar, kasırgalar ve rüzgarlar, ancak zayıf ve köksüz ağaçları sarsabilirler.

Oysa milletimiz kökü mazide olan atidir.

Hem kadim bir medeniyetin ruhu, hem de aydınlık ve onurlu bir geleceğin umuduyla mücehhezdir.

AK Parti ise, kökü bu milletin ta kendisi olan bir siyaset çınarıdır.

AK Parti Türkiye’nin en büyük umudu, en güzel istikbalidir.

AK Parti hür ve bağımsız Türkiye’nin en büyük teminatı, en sağlam sigortasıdır.

AK Parti 7 bölge, 81 vilayetiyle en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine bu ülkede birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin en büyük adresidir.

AK Parti bu milleti tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı bu millet “var” demenin, Türkiye’nin büyük yürüyüşüne engel olmak isteyenlere ise “dur” demenin adıdır.

Siyaseti “hakka yaslanarak halka hizmet yolunda bitmeyen bir yarış” olarak telakki eden anlayışımız doğrultusunda, elbette daha yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz olduğunun ve büyük hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmamız gerektiğinin şuurundayız.

17 yıl önce, kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la yola çıktığımızda ruhumuza nakşettiğimiz ilkeler, bugün de yolumuzu aydınlatan en sağlam meşalemizdir.

Bu şerefli millete ve bu aziz vatana hizmet yolunda ilk günkü kadar dava şuuru ve ahlakına sahip, ilk günkü kadar heyecanlı, ilk günkü kadar coşkulu, ilk günkü kadar arzulu, istekli ve kararlıyız.

Bu duygular içinde başta Kurucumuz, liderimiz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İstanbul teşkilatımız adına saygı, sevgi, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Sürekli tazelenen bir dava ruhu ve bu milletin hayır duasını kazanmaktan daha önemli hiç bir mevki ve makam olmadığı şuuruyla partimizin bugünlere gelmesinde ter dökmüş, emek vermiş, çaycısından şoförüne, mahalle yönetimlerinden İl ve İlçe yönetimlerimize, belediye başkanlarımızdan Meclis üyelerimize, kadın kollarımızdan gençlik kollarımıza, ismini bildiğimiz bilmediğimiz, duyduğumuz duymadığımız bütün kahramanlarımıza gönül dolusu teşekkür ediyorum.

Geçmişte bizimle yol arkadaşlığı yapıp şu anda dar-ı bekaya intikal etmiş tüm kardeşlerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.

Başta vefakar, fedakar, çalışkan, dava şuuruyla dopdolu ve her ferdiyle ayrı ayrı iftihar ettiğim İstanbul teşkilatı olmak üzere, bütün AK Partili kardeşlerimin 17. kuruluş yıldönümünü kutluyor, hepsini minnet, dostluk ve muhabbetle selamlıyorum.”

selyus