Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Ağustos 2015

Başkan Temurci, “Gündüzden bir gündüz daha üreterek çalışacağız”

İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Geceyi gündüze katarak değil, geceden bir gece gündüzden bir gündüz daha üreterek çalışacağımız bir döneme girdiğimizin şuurundayız”  dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Milli İradeye Doğru Yeni Bir Dönem” başlıklı açıklamasında koalisyon görüşmelerinin sonrasında AK Parti aleyhine oynanan oyunlara ve entrikalara dikkat çekti. Başkan Temurci ayrıca önümüzdeki süreçte yapılacak olan seçimle ilgili teşkilatına seslenerek: “Geceyi gündüze katarak değil, geceden bir gece gündüzden bir gündüz daha üreterek çalışacağımız bir döneme girdiğimizin şuurundayız”  dedi.  

MİLLİ İRADEYE DOĞRU YENİ BİR DÖNEM

Başkan Temurci, “AK Parti karşıtlığında ağız birliği etmiş odaklar, hiçbir tutarlılık ya da ahlaki ilke kaygısı gütmeden, her olayı, her durumu ve her gelişmeyi AK Parti’ye vurmak için vesile etmeye çalışıyorlar.

Koalisyon görüşmelerinden kendi istedikleri doğrultuda bir sonuç çıkmaması ve erken seçimin kapıya dayanması karşısında yine ağız birliği ederek AK Parti’ye yükleniyorlar. Hele de gözünü teröristlerle yürüyüşe katılacak kadar AK Parti nefreti bürümüş CHP’li siyasetçiler, AK Parti-CHP görüşmelerinde bir yere varılamayınca, bir anda kendilerini uzlaşmacı, AK Parti’yi oyunbozan gösteren söylemlere sarıldılar.

Oysa seçim sonrasında milletimiz bir kere daha yakından tanık oldu ki;

CHP’nin “Ülke hükümetsiz kalmasın, ülkenin ali menfaatlerine halel gelmesin, ülkenin istikrarı bozulmasın, vs.” diye bir derdi yok.

CHP’nin tek arayışı “AK Parti’yi milletin gözünden nasıl düşürebiliriz ”den ibaret. Bir parti düşünün ki, resmi mensupları her gün Cumhurbaşkanımıza hakaret edecek, her vesileyle onu istiskal etmeye yeltenecek ve bunun adı “uzlaşmacılık” olacak.

Bir parti düşünün ki, 13 yılda her alanda ülkeyi şahlandırmış bir partinin gözünün içine baka baka, ülkenin gelişmesi adına bu zamana kadar yapılan bütün işleri bir facia olarak görüp koalisyonun bir “onarım hükümeti” olmasını önerecek ve bunun adı uzlaşmacılık olacak.

Bir parti düşünün ki, birtakım yöneticileri milletimizin yüreğinin şehitlerimizden dolayı kan ağladığı bir süreçte teröristlere arka çıkacak, “AK Parti kan akıtarak oy almaya çalışıyor” diyecek kadar siyasi ve insani ahlaktan yoksun açıklamalarda bulunacak, bunun adı da uzlaşmacılık olacak.

Biz onlara sadece bir tek şey söylüyoruz:

Madem uzlaşmacısınız; seçimden önce AK Parti karşıtlığında gerçekleştirdiğiniz ağız birliğini seçimden sonra koalisyon kurmakta da gösterip birbirinizle uzlaşsaydınız ya!

Hatırlayın;

AK Parti’nin, bu partilerin hiçbirinin rüyasında bile göremeyeceği bir oranda, yüzde 41 oy almasına rağmen, seçimin hemen arkasından ne demişlerdi:

“Millet AK Parti gitsin demiştir. Millet koalisyon istemiştir. Millet AK Parti ’siz bir hükümet istemiştir.”

Aralarında anlaşamayınca bu sefer, AK Parti’yi ülkenin hayrına olmayacak ama kendi siyasi çıkarlarına hizmet edecek, “sipariş” bir koalisyona mahkûm etmeye çalıştılar.

Nasıl olduysa seçimin ertesi günü atılan “AK Parti ‘siz hükümet” naraları, yerini bir anda “AK Partili koalisyon” dayatmasına bıraktı.

Bu da olmayıp erken seçim ufukta belirince, şimdi de akıllarınca AK Parti’yi uzlaşmaya yanaşmayan taraf gibi gösterip millete şikâyet ediyorlar.

Erken seçim istemiyorlar.

Bir kere daha “milli irade paniği” içindeler.

Çünkü seçimden sonra geçen şu birkaç aylık süreçte, AK Parti ile diğer partiler arasındaki siyaset, seviye ve vizyon farkının, bir kere daha ve bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmış olmasından endişe duyuyorlar.

Kendilerinin AK Parti karşıtlığı dışında bu ülke için hiçbir projeleri olmadığının, 7 bölge-81 vilayeti kuşatan tek siyasi felsefeye AK Parti’nin sahip olduğu gerçeğinin bir kere daha milletimiz nezdinde makes bulmasından korkuyorlar.

Onlar da çok iyi biliyor ki, hiçbirinin herhangi bir seçimden 1. parti olarak çıkma umudu yok.

Hiçbirinin bu ülkenin yarınları adına ortaya koyacağı bir ufku yok.

Hiçbirinin, bu ülkeyi bütün renk ve tonlarıyla kucaklamaya siyasi mecali yok.

Medyasıyla, sermaye dünyasıyla, çeteleriyle, terör öğütleriyle, şusuyla busuyla gözünü AK Parti nefreti bürümüş çevrelerde kimi ararsan var, ne ararsan var.

Yalan, iftira, tehdit, şantaj, terör…

Bir tek şey yok: Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, gelişmesine, büyümesine ve refahına katkı sağlayacak bir anlayış, bir izan ve bir ufuk.

Hani Koca Ragıp Paşa der ya;

“Ne ararsan bulunur, derde devadan gayri.”

Bunlarınki de o hesap.

Erken seçimin kapıda belirdiği bu aşamada tüm teşkilat mensubu kardeşlerimi özellikle uyarmak istiyorum: Önümüzdeki seçimlerde hangi partinin ne olduğunu, iç ve dış hangi konsorsiyumların ülkemiz üzerinde hangi emelleri taşıdığını göstermek adına gerçek bir turnusol işlevi görecek bu birkaç aylık süreci, bütün içerik ve aşamalarıyla çok iyi anlayalım, çok iyi anlatalım.

Partimizin 14. kuruluş yıldönümüyle birlikte yeni bir döneme girerken, ilk günkü kadar heyecanlı, arzulu, coşkulu ve kararlıyız.

Geceyi gündüze katarak değil, geceden bir gece gündüzden bir gündüz daha üreterek çalışacağımız bir döneme girdiğimizin şuurundayız.

Biliyoruz ki, olası bir seçimde vereceğimiz oylarla artık bir hükümeti değil, Türkiye’yi seçeceğiz.

Bu kadar net!”

 

Etiketler:
selyus