Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Mayıs 2015

Başkan Temurci’nin “Anneler Günü” mesajı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Anneler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“Dünya kurulalı beri her zaman en temel ve sonsuz sevginin, şefkatin, fedakarlığın, sabrın, mücadelenin ve hoşgörünün sembolü olan en değerli varlıklarımız annelerimiz başımızın tacıdır. Annelerimiz, hayata gözlerimizi açtığımız andan itibaren en saf ve temiz duygularıyla bizleri karşılıksız sevginin en güzel örneğini göstererek yetiştiren, hayatımıza ışık tutan ilk öğretmenimiz, kadınıyla erkeğiyle hepimizin sıcak kucağında yetiştiğimiz emsalsiz bir okuldur.

Annelerimizin, bir yandan günlük hayatın getirdiği her türlü sıkıntıya göğüs gerip yerine göre tarlada ırgat, fabrikada işçi, hastanede doktor-hemşire, okulda öğretmen olarak görev yaparken diğer yandan da aile denen temel yapının içinde en ağır görevleri üstlenmeleri, her türlü takdirin ötesindedir. Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan anneler, aile ve toplum hayatının en temel direğidir. Yeni nesillerin kişilik ve geleceklerinin şekillendirilmesinde de en önemli görevi, yine anneler üstlenmektedir.

Anne, insan hayatında ömür boyu sürecek bir sıcaklığın, sığınılacak en güvenilir limanın adıdır. Dünyada bir annenin çocuğuna sevgisi kadar yalın, katışıksız, hesapsız, karşılık beklenmeyen ve samimiyeti asla tartışılamayacak hangi sevgi vardır? Bundan dolayı, her biri birer sevgi ve şefkat sembolü olan annelerimize ne kadar hizmet etsek, ne kadar saygı ve sevgi göstersek azdır. Onlara olan ilgiyi sadece bir günle sınırlı tutmayıp fazlasıyla hak ettikleri saygı ve sevgiyi tüm bir ömür boyunca göstermek her evladın en birinci görevidir.

Bizim medeniyetimiz, anneyi bir insanın hayatta iyiliğe en çok muhatap tutulması, gönlü en çok hoşnut kılınması gereken kişi olarak tanımlar. Dünya üzerindeki her hak ödenir de annenin hakkı ödenmez. Bu açıdan, annelerimizin hakkının manevi mesuliyetinden kurtulmanın tek yolu, onların rızalarını kazanmak, hayır dualarını elde etmektir. Özellikle yaşlılıklarında annelerimize sahip çıkmak, hizmetinde bulunmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek, bir insan olarak asla göz ardı edilemeyecek bir sorumluluktur. Cennet ayaklarının altında olan annelerimizin başımızın üstünde yeri olmasından daha doğal ne olabilir? Her şeyin hızla değiştiği bir hayatta, hiçbir zaman değişmeyen bir şey var: Annelerimizin gönüllerindeki sevgi ve dillerindeki hayır-duanın sıcaklığı.

Bu duygular içinde, bizleri en zor şartlarda yetiştiren, merhameti, şefkati, karşılıksız ve sınırsız sevgisi ile hepimizin hayata tutunmasını sağlayan, vefanın ve cefanın adı olan bütün annelerimizin anneler gününü minnet ve şükranla kutluyor, ellerinden öpüyor, saygı ve sevgiler sunuyorum.”

Dr. Selim TEMURCİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı

Etiketler:
selyus