Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 27 Mayıs 2019

Başkan, Türkmen, yerel basınla buluştu

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ ÖZEL HABER

Yerel basınla sahurda bir araya gelen Başkan Türkmen, “Seçimlerde örgütsel bir çalışma, plan yapılmış. Ama bu plan en son Yüksek Seçim Kurulu tarafından tespit edildi ve seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Burada yok kazanın seçimini elinden aldınız, mağdur ettiniz gibi konuşmalar oluyor. Asla doğru değil. Burada bir mağdur arıyorsak oda sayın Binali Yıldırım’dır”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Anadolu Yakası yerel basını Sahur sofrasında ağırladı. Samimi ve dost ortamında gerçekleşen buluşmada Üsküdar’a 5 yılda yaptıkları ve önümüzdeki 5 yılda yapacaklarından bahseden Bakan Türkmen, tekrarlanan ve 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul seçimleri üzerine bir konuşma yaptı. Basının seçim görüşlerini de alan Hilmi Türkmen, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun değil, esas Cumhur İttifakının AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın mağdur olduğunu üstüne basa basa dile getirdi.

AVCILAR’DAN GENÇLER HER GÜN RAMAZAN ŞEHRİ ÜSKÜDAR’A GELİYOR

Yerel basının Ramazan-ı Şerifini tebrik ederek konuşmasına başlayan Başkan Türkmen, “11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif, bütün ülkemizde olduğu gibi Üsküdar’ımızda da dolu dolu, huzurlu, bereketli ve sakin bir şekilde devam ediyor. Üsküdar’ımız bir Ramazan şehrinin özelliklerini iliklerine kadar yaşıyor. Üsküdarlı vatandaşlarımız Camileriyle, İftar sofralarıyla, Teravileriyle, Sahurlarıyla Ramazan-ı en iyi bir şekilde yaşadıklarını söylüyorlar. Bende fırsat buldukça İftar sofralarımızda vatandaşlarımızla birlikte olmaya gayret ediyorum. Bu yıl Valide Sultan Gemimizde ve yanındaki parkta 4-5 bin kişiye iftar veriyoruz. Orada bulunan bir kaç tane gencin yanına gittim, ‘hoş geldiniz gençler, nerden geliyorsunuz diye sorduğumda? ‘Avcılar’ dediler. ‘Niye Avcılar’dan Üsküdar, sizi Avcılar’dan Üsküdar’a getiren sebep nedir’ dediğimde, ‘Başkanım, burası Üsküdar, Ramazan’ı Üsküdar’da yaşamak istiyoruz. Arkadaşlarımızla aramızda konuşuyor ve her gün buraya geliyoruz. Burası Üsküdar’ dediler. Hele Büyük Çamlıca Camii’nde açıldı ki ayrı bir atmosfer oluştu Üsküdar’da” dedi.

“BURADA BİR MAĞDUR ARIYORSAK ODA SAYIN BİNALİ YILDIRIM’DIR”

İstanbul seçimlerine de değinen Başkan Türkmen, “Hazır siz basın mensupları ile bir araya gelmişken biraz da seçimi konuşalım. İptal edilen seçimler ilk değil, sonda değil. Dünya’da da böyle. 10.5 milyon seçmenin olduğu ve 8.5 milyon seçmenin oy kullandığı büyükşehir başkanlık seçimlerinde 13 bin gibi bir rakamla sonuçlar ortaya çıkınca AK Parti olarak hassas davranmamız gerekiyordu. Çünkü; tespit seçimlerde tespit ettiğimiz usulsüzlüklerden Yüksek Seçim Kurulu’na olağan ve olağanüstü itirazlarımızda sandık başkanları ver sandık görevlilerinde yasaya uyulmadığı açık bir şekilde tespit edildi.

Seçimlerle ilgili kanaatimi söylüyorum. Partimizin kanaati de aynı yöndedir. Bilerek bazı hileler yapılmış.

1 Nisan günü aradaki fark 29 binlerdeydi. Demek ki biz bu işin peşine düşmeseydik seçimi kaybetmiş olacaktık. Herkesin gözü önünde yapılan sayımlarda 29 bin olan sayı 13 binlere indi. Demek ki burada örgütsel bir çalışma, plan yapılmış. Ama bu plan en son Yüksek Seçim Kurulu tarafından tespit edildi ve seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Burada yok kazanın seçimini elinden aldınız, mağdur ettiniz gibi konuşmalar oluyor. Asla doğru değil. Burada bir mağdur arıyorsak oda sayın Binali Yıldırım’dır. Sayın Binali Yıldırım Başkanımız şahıs olarak gerçekten devlet adamdır. Hizmet insanıdır. Türkiye’nin batısından doğusunu, güneyinden kuzeyine ulaşmadığı hizmeti yoktur.

AK Parti Hükümetlerinde sayın Binali Yıldırım’ın bakan ve başbakan olduğu yıllar başarılarla doludur” diye konuştu.

“HAREM ŞEHRİ ÜSKÜDAR’IMIZA BİR 5 YIL DAHA HİZMET ETME ŞEREFİNİ ÜSKÜDARLI HEMŞERİLERİMİZ BİZLERE BU SORUMLULUĞU YÜKLEDİLER”

Sayın Binali Yıldırım’ın İBB Başkanı olması Üsküdar için de çok hayırlı olacaktır diyen Başkan Türkmen, “Biliyorsunuz biz Üsküdar’da dolu dolu bir 5 yılı geride bıraktık. Yaptığımız çalışmalar, ürettiğimiz hizmetler ve projelerin en yakın takipçisi sizlerdiniz. Altyapı, üstyapı hizmetlerinde parklar, kültür merkezleri, spor salonları, sosyal alan yerleri, gençlik merkezleri, millet kıraathaneleri konusunda ülkemize örnek olacak projeleri Üsküdar’ımıza kazandırmış olduk.

Büyükşehir belediyemizin de Üsküdar’a kazandırdığı fevkalade projelerde güzel olmuştur. Başta Üsküdar-Harem sahili. Salacak sahili. Üsküdar Meydanı ve şuanda devam Mimar Sinan Meydanı projeleri ile Boğaz İmar Planları, önemlilerden bazılarıdır. Biz bu dönemde de hizmetlerimize devam edeceğiz. AK Parti’mizin bir sloganı vardı, “Hız kesmeden devam” diye. Bizde hizmetlerimize hız kesmeden devem edeceğiz. Harem Şehri Üsküdar’ımıza bir 5 yıl daha hizmet etme şerefini Üsküdarlı hemşerilerimiz bizlere bu sorumluluğu yüklediler. Ben sizlerin aracılığınızla Üsküdarlı hemşerilerimize de özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Türkmen, Üsküdar seçimlerinde büyük bir gayret göstererek yanlarında olan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan ve Üsküdar teşkilatlarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

NOT: Lütfen tamamı ve bir kısmı da olsa alıntı yapmayın!

selyus