Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

Bazı ilçelerde bırakın mevcutlar devam etsin!

AK Parti’de hiç bugüne kadar böyle bir sessizlik olmadı. Adayların açıklanması yaklaştıkça hem heyecan, hem bir telaş, hem de kafalarda soru işaretleri kalkacak mı düşüncesi hakim olmuş!

Milletvekilleri TBMM’de bütçe görüşmelerine odaklandı. Belediye başkanları suskun, devam edip etmeyeceğini bilmiyor. İnşallah reis bir an evvel adayları açıklar da hep birlikte rahatlarız.

İsim kim olursa olsun AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan listeyi açıkladığı an bitmiştir.

Bu arada bir konuya açıklık getirmek istiyorum, daha önceki köşe yazılarımda ilçelerde olması muhtemel belediye başkan adaylarıyla ilgili isimler zikrettim.

Bu isimler sadece benim görüşüm. Yani beni bağlar.

Bana tepki verenler oldu da ben bu tepki verenleri anlamıyorum! Sanki CHP’li veya HDP’li birisini AK Parti falanca ilçe adayı diye yazdım.
Yok o aday olursa ben AK Parti’ye oy vermem yok bu olursa oy vermem… Sen açıkça söylesene benim adamım aday olmazsa oy vermem diye. Vermezsen verme.. Git; FETÖ uzantısı İYİ Parti, CHPKK, HDPKK işbirliğinin adayına oyunu ver de rahatla!!
Şimdi düşünün önümüzdeki hafta reis İstanbul’da 39 ilçeyi açıkladı ve senin adamının adı listede yok, yine böyle tepki mi vereceksin? Ben cevap vereyim: aynı tepkiyi verirsin, çünkü senin niyetin halis değil. Senin derdin benim adamım olsun da isterse belediyeyi kaybedelim!!!
Reiste şaşar beşer, kuldur nihayetinde. O da hata yapabilir ama o bizim liderimiz, kimi açıklarsa açıklasın, bizim ilçemizin adayı odur. Yeter ki reis etrafındakiler tarafından yanıltılmasın. Yoksa açıklanan o aday başımızın tacıdır, reisten dolayı.

Onun içindir ki hep birlikte adayımızın arkasından sahaya ineceğiz.
Basında çıkan bilgilere göre İstanbul’da yapılan anketler düşük çıkıyor. Doğrudur. Genel merkez Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da hem parti, hem de aday adayları için sürekli kamuoyu yoklamaları yaptırıyor. Bu kamuoyu yoklamaları da gösteriyor belediyesi AK Parti’de olan yerlerde çok da yeni isimlere gerek yok. Tabi hem Anadolu Yakası hem de Avrupa Yakasında başarısız belediye başkanları hariç.

Belediyesi CHP’de olan ilçelerde kriterleri en uygun olan adayı koymak en doğrusudur da mevcutlarda macera aramaya gerek yok. Eğer sicilinde bir sıkıntı yoksa, liyakat sahibi ve dürüstse, şahsi görüşüm o belediye başkanıyla o ilçede devam edilmeli. Çünkü sahada zaten ekonomik sıkıntı var. Bir de iki ay kala iniyorsun sahaya, adayını tanıtana kadar seçim bitiyor…
Bu arada genel merkez her zaman bir komisyon kurup aday adaylarıyla mülakat yapardı. Nezaketen de olsa bu dönem yapılmadı! Bunun da bir açıklamasını yapar herhalde Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki…
Size sahadan altı çizilecek bir bilgi vereyim, yapılan bu kamuoyu yoklamalarından çıkan sonuca göre belediyesi CHP’nin olduğu ilçelerde ara açılıyor, AK Parti’de ise ara kapanıyor. Neden böyle olduğu da apaçık ortada. Bunun nedeni de belediyesi AK Parti’de olan ilçelerde yeni isimleri sahaya sürüp onlar üzerinde kamuoyu yoklaması yapıldığı için sonuçlar düşük çıkıyor.. Elinde mevcut tecrübeli belediye başkanların varken maceraya gerek yok! Üç dönemini doldursa bile eğer ilçesine, milletine, vatanına faydası varsa bırak bir dönem daha devam etsin. Ayet değil ya…
Naçizane eski bir dava adamı olarak diyorum ki: bu parti bazı isimleri bir çırpıda kenara koyamaz. Zaten değerli isimler az yetişiyor. Ne varsa yine Milli Görüş kökenli Refahlılar da var… AK Parti kurulduktan sonraki 17 yıllık süreçte yetişen üst düzey isim sayısı da çok fazla değil. Allah razı olsun reiste onları iyi analiz etmiş ve önemli yerlerde görevler verdi.
Aynı durum yerel yönetimlerde Refah kökenlilerde devam etmeli..
Daha açık konuşmak gerekirse reisle 30 yıldan fazla bir zamandır yol yürüyen Yücel Çelikbilek, Hasan Can, İsmail Erdem, Murat Aydın gibi isimlere sen dönemini tamamladın çekil kenara demek büyük haksızlık olur. Ayrıca bu isimleri oraya buraya göndermenin de bir alemi yok. Koy mevcut görev yaptıkları ilçeye, önceki aldıkları oyun üzerine de koyarak seçimi rahat rahat alsınlar…
Yok neymiş onlara tepki varmış! Geçeceksin onları. Tepki diğer aday adaylarının yakınlarından geliyor. Belediye başkanına tepki var algısıyla kendi adamının yolunu açmaya çalıyorlar da yemezler!

Bana sorarsanız esas tepki sahada vatandaşlardan hükümete var. Türkiye’nin ekonomik durumu ortada. Eğer bu sorunlar hallolursa beni bile en zor ilçeye verseler AK Parti orayı alır! Ama eğer sorun çözülmezse AK Parti’nin işi çok zor olacak bu seçimde!
Tüm bu konularda reisin kafasını kimler karıştırıyorsa ve kendi adamlarını aday yapma derdindeyse bence onlar kenara çekilip dinlensinler..!!
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, reis tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Hayırlı olsun da hem Ankara ilçe adaylarının analizi, hem ilçelerdeki büyükşehir meclis üyelerinin tespiti, hem Ankara için proje hazırlığı, hem de diğer 80 il ve ilçelerin yerel yönetim çalışmalarını bir arada yürütmekte zorlanmıyor mu? diyerek sözlerimi tamamlıyorum…

selyus