Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Eylül 2015

Beykoz teşkilatından anlamlı buluşma

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, ‘Terörü Lanetliyoruz’ temalı Danışma Meclisinde İstiklal Marşı’nın tamamını ezbere okuyarak konuşmasına başladı. AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Gaye Zayıf ise Şehit Orhan Tamtürk’ün annesine yazdığı şiiri duygulu okuyunca hem kendisini hem de salonu ağlattı.

AK Parti Beykoz İlçe Teşkilatı, terörü lanetliyoruz başlıklı danışma meclisinde Şehitler için Kur’an okundu. Ayrıc İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Şehit Orhan Tamtürk’ün annesine yazdığı şiiri duygulu okuyunca hem kendi ağladı hem de tüm salonu ağlattı.

14 Eylül Pazartesi günü Recep Şahin Köktürk Spor Salonu’nda İlçe Başkanı Mustafa Gürkan’ın evsahipliğinde gerçekleşen “Teröre Lanet Ediyoruz” temalı AK Parti Beykoz Danışma Meclisine İstanbul Milletvekilleri MKYK Üyesi Ravza Kavakçı Kan ve İsmet Uçma, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Aydın, Beykoz’un önceki dönem efsane ilçe başkanı Adem Sefer, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, üç kademe yönetim kurulu üyeleri, mahalle başkanları ile mahalle teşkilatları katıldı.

GÜRKAN, İSTİKLAL MARŞININ 10 KITASINI EZBERE OKUDU

Danışma Meclisinde Kur’an tilavetinin ardından AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, İstiklâl Marşı’nın tamamını okuyarak konuşmasına başladı.

Başkan Gürkan, “Bugün, Danışma Toplantımızı, daha farklı formatta yapalım dedik. Yaklaşık 2 aydır her gün aldığımız üzücü haberler, hepimizin göğsünü dağladı. Biz de bu danışma meclisimizi, siyasi gündemden uzakta, şehitlerimizi yâd ederek; vatanın, bayrağın bu ülke için ve bizler için neler ifade ettiğini bir kez daha hatırlatarak yapalım istedik.

Değerli dostlar, vatan, bizim için ait olduğumuz yeryüzündeki en önemli yerdir. Yeryüzünde her şey adeta kodlanmıştır. Biz kendi vatanımıza bile Anadolu demişiz. Bu vatanı temsil eden timsal ise bayraktır! O bayrak için seve seve yeri geldiğinde canını veren de Şehittir. Bugüne kadar bu topraklarda binlerce, onbinlerce Şehit verdik. Vatanın, milletin, Şehidin bizim için ne anlama geldiğini bize bir kez daha hatırlattılar. Elbette biz bunu bu şekilde hatırlamak istemezdik. Ama bizlere vatan, bayrak, ezan, Şehit denildiğinde, her şeyin her zaman üstünde gelir” diye konuştu.

HEM AĞLADI HEM DE AĞLATTI

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Şehit Orhan Tamtürk’ün annesine yazdığı şiiri okudu. Uzunca şiiri okuyan duygulu duygulu Başkan Zayıf, şiirin sonlarına doğru boğazı düğümlendi ve kendini tutmaya çalışsa da ağladı. Yetmedi bütün salonu da ağlattı.  

Başkan Zayıf’tan sonra kürsüye gelen AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Güler ise bir metin okudu ve salonda bulunan kalabalık ekibine de tekrar ettirdi. Başkan Güler’in bu çalışması bütün salonun taktirini ropladı.

“VATAN SEVGİSİ, İMANA HAS OLAN BİR HASLETTİR”

Beykoz’un abisi diye çağrılarak kürsüye davet edilen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek davet edildiğinde bütün salon alkıştan inledi.

Beykoz halkı ve Beykoz Teşkilatı tarafından çok sevilen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “”Bu akşam şahadetten bahsediyoruz, şehitten bahsediyoruz, bayraktan bahsediyoruz, vatandan bahsediyoruz, bunlar bizim için çok farklı kavramlar. Başka milletlerin literatüründe bunlar var mı, doğrusu bilmiyorum. Başka milletlerin literatüründe bunların olduğunu da zannetmiyorum. Bu bir iman işidir, inanç işidir. Vatan sevgisi, imana has olan bir haslettir. Vatan sevgisi ancak imanı olanda olur. İmanı olmayanda vatan sevgisi olmaz! Mademki, vatan sevgisi imandan geliyorsa; demek ki, vatanı sevmek için imanın olması şarttır! İmanı olmayanın vatan sevgisi olmaz! Onun için vatanı için ölenlere ‘şehit’ denmiş. Yine, Allah’ın lütfettiği bir değerle, onların ‘ölü’ olmadığı beyan edilmiş. ‘Onlara ölüler demeyiniz, onlar diridirler’. Ama gönlünde muhabbet olmayan insanlardan, bu cümleyi anlamaları beklenir mi?” dedi.

Danışma meclisinin sonunda İstanbul Milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan ve İsmet Uçma birer selamlama konuşması yaptılar.

selyus