Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Temmuz 2016

Beykoz’un ‘Nene Hatunları’ nöbette

Şehitler veren ve 60 Gazisi olan AK Parti Beykoz İlçe Teşkilatının ‘Nene Hatunlar’ı ‘Şerife Bacılar’ı, Başkan Gaye Zayıf’ın öncülüğünde 12 gündür onurlu ve şerefli bir şekilde ‘Milli İrade Nöbeti’ni tutmaya devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz akşamı giriştiği darbe teşebbüsünün ilk anlarından itibaren sokakları ve meydanları boş bırakmayan AK Parti Beykoz İlçe Teşkilatı, aynı vakarlı, kararlı ve onurlu duruşunu sürdürüyor. O gece Başkomutanımız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘MİLLETİM MEYDANLARA ÇIKSIN’ açıklama yapmasının hemen ardından 2. Boğaz köprüsüne akın eden Beykoz Teşkilatı, bayrağına ve vatanına sahip çıkmak için şehitler verdi. Ayrıca 60 gazisi var bu şerefli Beykoz’un. Bu arada bu mangal yürekli millet 6 tankı da rehin aldı o gece. İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak, vatanı için kendini meydanları atan Beykoz’un o eli öpülesi insanlarını yakından bir tanıyalım istedik. O ‘Nene Hatunlar’ın ‘Şerife Bacılar’ın nöbet tuttuğu AK Parti Beykoz İlçe Binasının önüne gittiğimiz de adeta bir kadın ordusu ile karşılaştık. Her birinin yüzü gülüyor. Kararlı bir şekilde nöbetlerini tutuyordu analarımız, bacılarımız, ablalarımız. Onların birde mangal yürekli liderleri vardı. Göreve geldiği günden bu yana yaptığı önemli icraatlar ve çalışmalarla adını İstanbul’da sürekli duyuran AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, 12 gündür mahallelerini dönüşümlü organize ederek nöbetleri ayarlıyor. O ki darbe girişimi bastırıldıktan sonra ki ilk 4 gün gözünü kırpmadan ilçede nöbet tuttu. Daha sonraki günlerde de pek uykuyla işi olmadı. Vatan ve Bayrak sevgisi uyku ihtiyacını gideriyor Beykoz’un sevilen Başkanı Gaye Zayıf’ın. Ayrıca Başkan Zayıf’ın örnek gösterilecek birde yönetimi var maşallah. Her birinin lider özelliği olan İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu nöbette bekliyor olası bir hainliğe karşı göğüs germek için, ilk günde olduğu gibi.. Daha fazla anlatmamıza gerek yok bu başarılı kadroyu. Toplu fotoğraf anlatıyor zaten her şeyi.           

 

“VATANIMIZ İÇİN, GELECEĞİMİZ İÇİN, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BURADAYIZ”

Şerefli nöbetlerini tutan kadınlara seslenen AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, “Bizler 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanlardayız. Belediye başkanlığı binamızın önünde, İlçe Emniyet binamızın önünde, ilçe binamızın önünde ‘Milli İrade Nöbeti’mize devam ediyoruz. Biliyorsunuz, bizim davamız sadece siyasi bir dava değil, bizim davamız ayrıca Hazreti Hatice hareketidir. Biz, bu bilinçle meydanları boş bırakmıyoruz ve bırakmayacağız. Vatanımız için, geleceğimiz için, çocuklarımızın geleceği için buradayız.” dedi.  

“BU MESELE; ‘VATAN’ MESELİDİR”

Konuşmasına devam eden Başkan Zayıf, “Sayın cumhurbaşkanımız artık tamam evinize gidebilirsiniz diyene kadar buradan ayrılmıyoruz. Biliyorsunuz 13.00-21.00 saatleri arasında kadın kolları olarak nöbet tutuyoruz. O saatten sonra serbestsiniz, isteyen istediği meydana gidip nöbet tutmaya devam edebilir.  Bu arada her gün burada güçlenerek çoğalmanızı istiyorum. Akrabalarınızı, komsularınızı, arkadaşlarınızı buraya davet edin. Çünkü bu bir parti ve ya siyasi bir mesele değil. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Bu mesele; ‘VATAN’ meselidir. Biz ki cumhurbaşkanımızın, o güzel insanın yol arkadaşlarıyız. Bugün onun yanında daha güçlü bir şekilde durmalıyız.” diye konuştu.   

Biz güçlü bir teşkilatız. Hepinize güveniyorum. Ben hepinize 12 gündür verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

“BİZİM ECDATLARIMIZ BU TOPRAKLARI KANLARIYLA SULAYARAK BİZE EMANET ETTİ”

Daha sonra söz alan AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Av. Mustafa Gürkan, “Bizim bir araya gelmemizde bir sıkıntı yok.  Biz toplum olarak ta, teşkilat olarak ta bir araya gelenleriz. Ama böyle bir şey için bir araya gelmek bizleri üzdü. 12 gündür burada neler yaşadığımızı hep beraber gördük. Hamd olsun sıkıntının büyük bir bölümü aşıldı. Ancak bundan sonra da bizim burada biraz daha kalmamız gerekiyor. Şunu özellikle belirtmek istiyorum.  14 yıldır iktidarda olan sayın cumhurbaşkanımız çağrıyı; sanatçısına, futbolcusuna, hocasına, profesörüne yapmadı. Çağrıyı milletine yaptı. Cumhurbaşkanımız dedi ki; “Milletim sokağa çıksın” Bizlerde hep beraber sokağa çıktık. Çünkü vatanı oluşturan millettir. Ancak vatan olmadan da millet olmaz. Bunu unutmayalım ve gidip herkese de anlatalım. Ve şunu da unutmayalım: Bu ülkenin her santimetrekaresi bizimdir. Bizim ecdatlarımız bu toprakları kanlarıyla sulayarak bize emanet etti. Beykoz’dan 4 Şehidimiz, 60 gazimiz var. Şehitlerimize buradan bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bize verilen emir 14 yıla bedeldir. Bunu herkes böyle bilsin” şeklinde konuştu.  

 

“HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Nöbetini gözünü kırpmadan 12 gündür tutan Beykozlu kadınlara seslenen AK Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Elif Cankan Öksüz, “Değerli teşkilatlarımız, çok kıymetli mahalle teşkilat mensuplarımız, bizleri yalnız bırakmadınız, meydanları yalnız bırakmadınız, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Ben her bir yanda şahit oldum. İlçe Emniyet binamızın önünde, Belediye başkanlığı binamızın önünde, ilçe binamızın önünde hep sizleri gördüm, milletimizi gördüm. Bu arada Gaye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Ekibiyle birlikte meydanları boş bırakmadı. ‘Ben olmazsam olmaz’ dedi. 12 gündür mahalleleri de organize etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar da meydanları boş bırakmayacağız.” dedi.  

selyus