Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Temmuz 2022

Binali Yıldırım, “Bu millet Tayyip Erdoğan’a da bayrağına da toprağına da sahip çıkar”

Binali Yıldırım, ” Biz de isteriz hakikaten memleket için millet için 20 yılda AK Parti’nin yaptığından daha fazla ne yapacağını anlatan bir muhalefet olsun ama ne yazık ki böyle bir muhalefet anlayışı yok. Yatıp kalkıp ne diyorlar ‘Tayyip Erdoğan’ı indireceğiz.’ Peki ne olacak sonra diyoruz, ‘vallahi onu bize söylemediler ancak o kadarını söylediler.’ Bende diyorum ki bu millet Tayyip Erdoğan’a da bayrağına da toprağına da sahip çıkar.”

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Malatya İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Burada konuşan Yıldırım, bugün “kayısının başkenti” Malatya’da bulunduğunu, Malatya denilince kayısının, kayısı denilince de Malatya’nın akla geldiğini belirtti.

Malatya’nın her zaman yanlarında olduğunu, 20 yıldır kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Yıldırım, “Önemli ve zor kararlar arifesinde hep Malatya’yı yanımızda gördük. Bunun için Malatya’ya ne yapsak azdır. Her şeyi fazlasıyla hak ediyor. Ömür biter, yol bitmez. İşler devam edecek, sağlığımız, gücümüz el verdiği müddetçe de bu işleri hep beraber yapacağız.” diye konuştu.

Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, sanayide, kültürde ve daha birçok alanda ülkeye birçok eser kazandırdıklarını, ülkenin her köşesini karış karış imar ettiklerini dile getiren Yıldırım, 2023’ün artık görünür hale geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Birkaç yıl önce hedeflerimizden bahsediyorduk artık yapacaklarımızı anlatıyoruz. Önümüzde önemli bir sınavımız var. 2023 Türkiye için iki anlama geliyor. Birincisi Cumhuriyetimizin 100. yılı. İkincisi de 100. yılda Cumhurbaşkanı seçimi var. Cumhuriyetin 100. yılına girerken içeride ve dışarıda siyasetle, iktidarı milli iradeye karşı vesayetle, darbelerle elde edemeyenler yeni bir arayış içindeler. İçeriden ve dışarıdan kurdukları ittifaklarla 2023’te bir değişiklik yapacaklarını düşünüyorlar, buna inanıyorlar. Ak kadrolar, kadınlar, gençler, yol arkadaşlarımız buna izin verir mi? Aziz milletimiz buna izin verir mi? O halde ne diyoruz, durmak yol yola devam. 2023’te Malatya tekrar destan yazmaya hazır mı?”

Bu sırada partili gençlerin “Malatya Malatya bulunmaz eşin” türküsünü söylemeleri üzerine Binali Yıldırım da gençlere eşlik etti.

“DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Yıldırım, birlikte kuvvet, ayrılıkta felaket olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi yıkmak, zarar vermek isteyenler boşuna heveslenmesin. Bu millet ve AK Parti iktidarı, onun lideri ve kadroları, 20 yıl boyunca bunlardan çok sınav geçirdi. 2007’de, 2013’ün sonunda, 2016’da, 15 Temmuz’da yine Malatya dimdik ayaktaydı, o gece ay-yıldızlı bayrak inmedi, ezanlar dinmedi, alçaklar hak ettikleri cezayı gördüler. Daha yapacak çok işimiz var. Biz de isteriz hakikaten memleket için millet için 20 yılda AK Parti’nin yaptığından daha fazla ne yapacağını anlatan bir muhalefet olsun ama ne yazık ki böyle bir muhalefet anlayışı yok. Yatıp kalkıp ne diyorlar ‘Tayyip Erdoğan’ı indireceğiz.’ Peki ne olacak sonra diyoruz, ‘vallahi onu bize söylemediler ancak o kadarını söylediler.’ Bende diyorum ki bu millet Tayyip Erdoğan’a da bayrağına da toprağına da sahip çıkar. Bu millet nasıl 15 Temmuz’da bayrağı yere düşürmediyse Cumhuriyetin 100. yılında da içeride ve dışarıda terör örgütlerine göz açtırmayan, onlara fırsat vermeyen aziz milletimizle yoluna devam edecektir.”

İlginizi çekebilir

DHKP-C yuvalarına operasyon

DHKP-C yuvalarına operasyon

selyus