Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

Binali Yıldırım mı, Ekrem İmamoğlu mu?

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimleri,  Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 23 Haziran Pazar günü yeniden yapılmasına karar verildi.

Seçime giren siyasi partiler sahada harıl harıl çalışırken, seçmenin de yavaş yavaş karar verme aşamasına geldiği görüldü.

Bir önceki seçimdeki tepkilerin bu seçimde azalması AK Parti penceresinden sevindirici bir gelişme.

Bunda da en büyük etken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın gençleri ve öğrencileri de yakından ilgilendiren onlarca proje sözü vermesi oldu.

Yine 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçen panelvan ve benzeri araçlara yazılan cezaların faizleriyle birlikte kaldırılması ve 300 bin civarında motorlu taşıtların 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden ücretsiz geçmeleri vatandaşlara olumlu olarak yansıdı.

Tabi, Mustafa Ataş, Erol Kaya, Av. Mihrimah Belma Satır, Av. Serkan Bayram, Av. Abdullah Güler, İffet Polat, Dr. Ravza Kavakçı Kan, Hasan Turan, Osman Boyraz, Aziz Babuşcu, Tülay Kaynarca gibi tecrübeli isimlerin de aralarında olduğu bir çok İstanbul milletvekilinin yanı sıra bazı İlçe Belediye Başkanlarının hakkını vermek lazım. Hem çok iyi hatipler hem de vatandaşa karşı saygınlığı ve inandırıcılıkları yüksek.

Altı çizilecek bir önemli etken de İstanbul dışından gelen Bakanlar, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Kanaat Önderleri, İl ve İlçe Belediye Başkanları, buradaki hemşerilerine sıkı markaj yapması güzel gelişmeler olarak göze batmaktadır..

Ayrıca canlı yayında elindeki notu bile okumakta zorlanan İl başkanının devre dışı bırakılması ve bazı isimlerin ortalıklarda pek görünmemesi de olumlu yansıdı seçmene!

Tabi bir şeyi de itiraf edelim; geçen seçimde rakibini küçük görerek seçimlere fazla asılmayan ve etrafında koruma ordularıyla dolaşarak vatandaşla arasında duvar ören Binali Yıldırım, bu seçimde neredeyse günlerini uykusuz geçiriyor desek yeridir.

Allah güç kuvvet versin Binali ağabeyimize…

Son günlerde yapılan anketlerde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın 3-4 puan önde olduğunu gösteriyor…

CHP’nin yaptırdığı ankette farklı değil!

Bu olumsuz gelişmeler karşısında şaşkınlığını ve gerginliğini dışa vuran CHP’nin proje adayı Ekrem İmamoğlu, o sahte pıtırcık şirin görüntüsünden arınarak gerçek kimliğine büründü ve aşırı derecede saldırgan olmaya başladı.

AK Parti, geçen seçimde sosyal medyayı bu proje adayına kaptırmıştı!

AK Parti penceresinden baktığımızda böyle güzel gelişmeler yaşanırken şimdi bu saatten sonra geçen seçimde istenileni veremeyen teşkilatlar (istisna başarılı ilçeler hariç) kesinlikle hata yapmamalı!

Hele hele art niyetli vatandaşlarla tartışmamalı ve algılı sorulara bilinçli yöneticiler cevap vermeli…

Daha açıkçası tırnağıyla kazıyarak 3-4 puan öne geçen AK Parti’nin bunca kazanımı basit hatalar yüzünden kaybedilmemeli..

Uzun yıllardır seçimlerin nabzını sahada tutmaya çalışıyorum. Bugüne kadar istisna durumlar hariç pek yanılmadım.

AK Parti, her gün üstüne koyarak devam edip 23 Haziran’a kadar bir hata yapmazsa, Allah’ın izniyle Binali ağabeyimiz sandıktan çıkar… Kalın sağlıcakla.

 

selyus