Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

Binali Yıldırım proje adayını sandığa gömer!

Yüksek Seçim Kurulu, hem 31 Mart seçimleri ile ilgili kesin sonuçları hem de İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin gerekçeli kararı açıkladı.

İstanbul seçimlerinin iptali ile ilgili gerekçeli kararı okuduğunuzda ağzınız açık kalacak! Meğer bunlarda ne numaralar varmış..!!

Zaten CHP’nin proje adayı Ekrem İmamoğlu’nun maskesi düştükçe, gerçek yüzü yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı!

Siyasetçi sarrafı olan seçmen, bu süreçte dün dediğini bugün inkar eden ve beni FETÖ ile işim olmaz, tanımam etmem deyip inkar eden ama çıkan haberlerde tam tersi söylenen İmamoğlu’nu daha iyi tanımaya başladı!

Futbol kulüplerinin altyapılarına sürekli seçmeler yapılır. Seçmeleri yapan altyapı hocaları çocuğu topa vuruşundan, topu sürüşünden hemen anlar.

İstanbul seçmeni de bu proje adayı Ekrem İmamoğlu’nun da ne olduğunu 19 günde çözdü.

Geçicide olsa YSK kanun gereği mazbata verdiği CHP’nin proje adayı İmamoğlu, göreve gelir gelmez İstanbullulara hizmet etmek yerine musakka-antrikot tiyatrosu ile başladı, odasının giriş kapı önüne X-Ray cihazı taktırmakla algılara devem etti.

Bugüne kadar gelmiş geçmiş hiçbir belediye başkanı böyle bir şey yaptırmadı.

Proje adayı İmamoğlu, makamda bulunduğu süre içinde İstanbullulara hizmet etmek yerine ihanet peşinde olduğu için kendi imzasını taşıyan bir resmi yazıyla İBB veri tabanının kopyalanıp kendisine teslim edilmesinin talimatını verdi.

Bilgilerin kopyalanmasını da dışarıdan bağımsız birisinin yapacağını yazıda açıkça belirtti

O bağımsız birisi dediği CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü Bilişim Uzmanı Melih Geçek çıktı!

Şunun da altını çizelim; bugüne kadar göreve gelen CHP ve SHP’liler dahil İBB Başkanlarının hiç biri belediyenin kozmik bilgilerini, ne incelemek istedi, nede kopyalamak!

İmamoğlu, art niyetlerine devam etti ve İBB İştiraklere bağlı şirketlerin gelir giderlerini detaylı bir şekilde alıp bunu malzeme haline getirmeye başladı. CNNTÜRK’te Ahmet Hakan’ın yönettiği tarafsız bölge programında şirketlerin harcamalarını çarpıtarak ortaya koydu!

Onun içindir ki şahsen bu adam için iyi diyemeyeceğim!

Ben şunu iddia ediyorum: proje aday İmamoğlu, o makama geçici geldiğini ve ‘ne bilgi koparırsam kardır’ mantığı ile hareket ettiğini düşünüyorum!

Bu arada Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin gerekçeli karanın özeti:

“Sandık kurulu başkanlarının geniş yetki ve görevleri, seçimin güvenilirliğini sağlamak için getirilen şekil şartlarına uyulmaması ve siyasi partilerle sandık kurulu başkanları listelerinin paylaşılmaması suretiyle siyasi partilerin etkili bir itiraz yolu kullanamadıkları dikkate alındığında, sandık kurulu başkanlarının kanun hükmüne aykırı olarak belirlendiği 754 adet sandıkta oy kullanan seçmen sayısının, 212 bin 276 ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi Adayı ile Adalet ve Kalkınma Partisi Adayı arasındaki oy farkının 13.729 olması nedeniyle, 754 sandıkta sandık kurulu başkanlarının kanun hükmüne aykırı olarak belirlenmesi ve bu şekilde oluşan sandık kurullarının yaptıkları seçim iş ve işlemlerine itibar edilemeyecek olması, sonuca müessir olay ve haller kapsamında değerlendirilerek seçimin neticesine müessir görülmüştür.” Yani yetkisi ve ne idüğü belli olmayan sandık başkanlarının çevirdikleri dümen sonucu AK Parti’nin en az 60-70 bin önde bitireceği seçimde el uzunluğu damgasını vurdu!

YSK’nın gerekçeli kararından anladığımıza göre AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım mağdur edilmiştir.

Demem o ki; Binali Yıldırım’ında altını çizerek ifade ettiği gibi “Sağlam çalmışlar!” ve seçimi açıkara kazanmış olan Binali Yıldırım’ın hakkı gasp edilmiş..

İstanbul seçimlerinin tamamının iptalini reddeden YSK Üyeleri mahkemeye verilebiliyor mu bilmem ama yaptıkları büyük bir haksızlık!

AK Parti sandıklara sahip çıksın ve iptal edilen seçimlerde ki tepki oylarını geri getirsin en az 200 bin fark atar… Yani Binali Yıldırım proje adayını sandığa gömer!

Ancak partinin üst düzey kibirli yöneticileri sahada fazla görünmese iyi olur!

Vatandaşa tepeden bakan, kibirinden sarılmayan ve hal hatır sormayan bu yöneticiler fayda yerine zarar veriyorlar partiye…

selyus