Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

BİNALİ YILDIRIM SÜRPRİZ OLMAZ!

Türkiye siyaset tarihine adını önemli görevleri başarıyla yerine getiren isim olarak yazdıracak  olan Türkiye’nin son Başbakanı ve AK Parti önceki dönem Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın önünde heyecanlı ve onurlu bir görev daha olacak gibi görünüyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı iken Dava Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayım sensin” sözünü ikilemeden kabul eden ve kısa bir zaman sonra bulunduğu görevden istifa ederek sahaya inen Binali Yıldırım, yeniden AK Parti Genel Başkanı olursa şaşırmayalım!

Başkan Erdoğan, kendisinin taraflı cumhurbaşkanı oluşuna gelen tepkilerin artması yüzünden önümüzdeki büyük kongrede aday olmayacağı kulislerde konuşuluyor!

Gelen tepkileri bertaraf ederek karşı yüzde 48’inde oyunu almayı kolaylaştırmak için böyle bir hamle yapacağı kulislerde konuşulan Başkan Erdoğan, Binali Yıldırım ile geçmişte birlikte yaptıkları görevlerde uyum içinde oldukları herkes tarafından bilinmektedir.

Erdoğan, böyle bir karar alarak siyasi yükünü hafifletip, daha ziyade ülkemizin dünya sıralamasındaki yerini ilk 10’lara çekmek için gayret sarf edecek gibi görünüyor…

Binali Yıldırım’ın bu göreve sıcak baktığı ve Başkan Erdoğan ile uyum içinde çalışarak AK Parti’nin 2023 vizyonuna birlikte yön verecekleri dillendiriliyor..

Binali Yıldırım, Başkan Erdoğan ile birlikte 7 Ekim tarihinde start verilecek kongreler yakından takip edilerek belde, ilçe ve il başkan adayları çok yönlü süzgeçlerden geçirerek belirleneceği ifade ediliyor.

Kısaca 2020 sonbaharında yapılması kararlanan AK Parti Büyük Kongresi’nde Binali Yıldırım yeniden Genel Başkan adayı olursa kimse şaşırmasın!

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak Türkiye’nin son Başbakanı Binali Yıldırım’ı sonuna kadar destekliyoruz…

selyus