Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

BİZİM PENCEREMİZDEN ADAYLAR!

AK Parti Genel Merkez, Türkiye genelinde yaptırdığı temayüllere teşkilatlar yoğun ilgi gösterdi. İstanbul’da da 5 bin 100 teşkilat mensubu 455 aday adayı için oy kullandı.

Artık bundan sonra büyük bir heyecanla adayların açıklanması beklenecek. Tabi süreç Aralık ayının sonunu bulacağı için aday adayları her gün askerler gibi gün sayacak.

Mart 2019 Yerel Seçimleri için İstanbul’da değişecekler, değişmesi muhtemeller ve güçlü ihtimal kalacak olan belediye başkanlarının yanı sıra belediyesi AK Parti’de olmayan ilçelerde çoktan isimler konuşulmaya başlandı bile!

Bu teşkilatların fakiri olarak Naçizane bende isim zikredeceğim. Ancak bu isimler kesindir diye bir iddiam yok ve bir yerlerden de istihbarat almadım. Sadece kendi tahmini düşüncelerimi kaleme alarak isimleri sizlerle paylaştım.

Avrupa Yakası’nda Fatih Belediyesi: İsmail Hakkı Turunç, Esenler Belediyesi: Mehmet Tevfik Göksu, Beyoğlu Belediyesi: Haydar Ali Yıldız, Kağıthane Belediyesi: Av. Temel Başalan, Sarıyer Belediyesi: Ahmet Misbah Demircan (Beyoğlu Belediye Başkanı), Güngören Belediyesi: Murat Aydın (Zeytinburnu Belediye Başkanı), Başakşehir Belediyesi: Yasin Kartoğlu (mevcut başkan), Esenyurt Belediyesi: Murat Cebecioğlu, Avcılar Belediyesi: Nihat Tanrıkulu, Büyükçekmece Belediyesi: Hatice Bozdağ, Bayrampaşa Belediyesi: Hüseyin Bürge…

Avrupa Yakası’nda Av. Temel Başlan, İsmail Hakkı Turunç, Murat Cebecioğlu, Hatice Bozdağ, Haydar Ali Yıldız kesin değerlendirilmeliler diye düşünüyorum… Göreve geldiği günden bu yana hep üstüne koyan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu kardeşimiz de devam etmeli…

Anadolu Yakası’nda ise bazı ilçelere heyecan katacak isimler gelebilir. Pendik Sultanbeyli ve Şile Belediye Başkanlarına kesin gitti gözüyle bakılıyor. Ancak yine de son kararı AK Parti’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tuzla Belediye Dr. Şadi Yazıcı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile ilgili kararı AK Parti’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Yine de bu isimlerin hepsi devam etmez diye tahmin ediyorum…

Maltepe Belediyesi: Bahtiyar Uyanık, Kartal Belediyesi: Yunus Fırat Aydın, Kadıköy Belediyesi: Av. İsa Mesih Şahin, Adalar Belediyesi: Av. Özlem Öztekin Vural, Şile Belediyesi: İlhan Ocaklı, Pendik Belediyesi: Ahmet Cin, Sultanbeyli Belediyesi: Necdet Durusun ile Hacı Abdullah Uçan, Ataşehir ise AK Parti’nin bıçak sırtı. Burada aday koyulacak olan isim ve adaletli yapılacak olan meclis üye listesi seçimi alır.

Yukarıda ismini dinlendirdiğimiz ilçelere daha açık analiz penceresinden baktığımızda Yunus Fırat Aydın, kardeşimiz aday adayı değil ama duruşu, kürsü hakimiyeti, tüm memleket akımlarını kucaklayıcı yapısıyla Kartal için tam da biçilmiş kaftan.

Ahmet Cin’in geçmiş siyasi hayatına baktığımızda Pendik onun hakkı. 3 İl Başkanı ile çalışan tecrübeli siyasetçi Ahmet Cin’in zaten il başkanlığında ve Pendik’te yaptıkları da ortada…

AK Parti, Maltepe Belediyesi’ni almak istiyorsa bu ilçenin kurucu Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık’la görüşüp mutlaka ikna etmeli. 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Uyanık, Maltepe’de dolaştığında hala tüm kesimlerin sevgisi ile karşı karşıya kaldığı söyleniyor.

Şile’nin İlçe Başkanı olarak 9,5 yıl köy köy, mahalle mahalle, gece gündüz, çalışan ve daha iyi hizmeti verebilmek için de adeta Şile ile yatan Şile ile kalkan İlhan Ocaklı Şile’yi fazlasıyla hak ediyor. Zaten bildiğimiz kadarıyla kendisine söz de verildi.

AK Parti Kadıköy’ün önceki İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, aday gösterilirse Kadıköy’e hem bir hareketlilik hem de heyecan getireceği kesin…

Sultanbeyli de ise Necdet Dursun ve Hacı Abdullah Uçan arasında geçer. Sultanbeyli Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan bu iki isimden biri büyük bir ihtimalle aday gösterilir.

Ataşehir’de ise adı geçen en güçlü isim Mehmet Genç. AK Parti Ataşehir’in Kurucu İlçe Başkan Vekili (SHİB) ve Seçim İşleri Koordinasyon Başkanı olan Mehmet Genç, yerel yönetimler bilgi birikimi ve Sivaslı olmasından dolayı aday gösterileceği konuşuluyor.

Ancak yine de Ataşehir’de Yüksek Mimar Göksel Öksüz, İBB Grup Sözcüsü Ömer Şahan, tecrübeli siyasetçi Metin Karadayı isimlerini ajandanızın bir kenarına yazın….

NOT: Burada yazdıklarım sadece kendi düşüncemdir ve kimseyle de istişarede bulunmadığımı belirtmek isterim..

selyus