Can Ataklı, Erdoğan nefretinden kafayı sıyırdı (!)

Gazeteci Can Ataklı, kendi YouTube hesabından “Erdoğan seçimle gitmez” başlıklı konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan nefretinden kafayı sıyırdı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gitmesi için paranoya senaryolar üreten Ataklı, hiç zaman kaybetmeden en az 150-200 seanslı Psikolog tedavisi görmesi lazım ama başından sonuna kadar suç olan bu konuşmasından sonra kodesi boylamazsa..!!

“ERDOĞAN SEÇİMLE GİTMEZ”

Erdoğan nefretinden kafayı sıyıran Can Ataklı konuşmasında: “Tayyip Erdoğan’ın seçimle bu ülkenin başından gitmesi pek mümkün görünmüyor. Seçimle gitmez cümlesini sarf ettiğin an akla hep başka şeyler geliyor. Ne demek seçimle gitmez? O zaman darbe mi olacak?

“DARBE, BUGÜNÜN KOŞULLARINDA TEKNİK AÇIDAN ÇOK ZOR GÖRÜNÜYOR!”

1- Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Ben mesleğe başladıktan 4 yıl sonra 12 Eylül darbesi olmuştu. O darbeden bu yana zaten askeri darbelerin bu tür totaliter, faşist uygulamaların bu ülkeye asla yaraR getirmeyeceğini söylemiş biriyim. Nitekim getirmediğini de gördük. 12 Eylül askeri faşist darbesi işte döndü, döndü 30-40 yıl sonra başka bir otoriter, totaliter rejime dönüştü.

Onun için bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Teknolojik gelişmeler, haberleşmenin çok hızlı olması belli grupların aynı anda hareket etmesini önlüyor. Teknik açıdan çok zor.

Peki neler olabilir? Valla Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için, çok büyük bir halk öfkesinin doğması. Bu halk öfkesinin sokaklara taşıp kan dökülmesi anlamında değil. Yani artık hiçbir şekilde desteğinin kalmadığı, baraj altına kadar destek düşerse zaten çaresiz gider.

“TÜRLÜ EKONOMİK KRİZ TAYYİP ERDOĞAN’A YARIYOR”

2- Türkiye’nin çok ağır koşullar yaşaması. Bu ağır koşullar: en az korktuğum, ekonomik bir dalgalanma. Ağır bir ekonomik kriz, inanın Tayyip Erdoğan’ı çok fazla zorlamayacaktır. Ne zaman ki en çok oyunu aldığı cahilleştirilmiş ve yoksullaştırılmış halka ekmek veremez hale gelirse, ha o zamanki öfke çok farklı olur. Ama onun dışında her türlü ekonomik kriz Tayyip Erdoğan’a yarıyor. Bunu da defalarca anlattım.

“EN KORKUTUCU OLAN TÜRKİYE’NİN BİR ASKERİ BAŞARISIZLIK ELDE ETMESİ!”

En çok korktuğum ise…

Büyük bir doğal afet!

Büyük bir deprem! Büyük bir başka bir doğal felaket! Çok büyük sel! Çok büyük yangınlar! Ama yani bir orman yangını.. Avustralya’yı yakan yangın vardı ya, ülkenin her tarafına yayıldı. Ama esas en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi! (Savaşa girip, savaş kaybetmesi!)

AKP kendi gücünü kamuoyuna göstermek için bakın ben ne kadar güçlüyüm, dünya benim önümde titriyor, ben herkesten demek için, yok Azerbaycan, asker, yok Irak’ta asker, yok Suriye’de asker, Somali’de asker, bilmem nere de asker, Libya’da asker… Yok Yunanistan’la şey yaparız! Her tarafta askeri olarak güç göstermeye çalışıyor.

Bu tür askeri dağılmalardan sonra Türkiye’nin değişik yerlerde eş zamanlı olarak başarısızlıklara uğraması. Askerlerimizin şehit olması. Geri dönülmek zorunda kalınması. Ağır zayiat verilmesi de Tayyip Erdoğan’ı yıkabilecek unsurlardandır! Ki; bun hayal bile etmek istemiyorum. Bunun travması sadece AKP’ye oy veren, ya da vermeyen değil, hepimizin ortak kaygısıdır. Ortak geleceği ve dramıdır.”

Not: Can Ataklı, kes yapıştır yaptınız demesin diye kendi videosunu saniyesine dokunmadan yayınlıyoruz.

selyus