Canan Kaftancıoğlu, “CHP Türkiye’yi yönetmeye hazır değil!”

Canan Kaftancıoğlu, “CHP Türkiye’yi yönetmeye hazır değil!”

Taksim Toplantısı’na katılan Emin Şirin, Kaftancıoğlu’na yönelttiği soru üzerine ”Biz seçimlere ve Türkiye’yi yönetmeye hazır değiliz. O sebeple erken seçim istemiyoruz’ cevabını aldığını açıkladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu’nun tam aksine erken seçim istiyor.

Taksim Toplantısı adı altında gerçekleşen programın organizasyon ekibinde yer alan Politikacı Emin Şirin, söz konusu etkinlikte konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun açıklamalarına ilişkin ilginç detaylar paylaştı.

“ERKEN SEÇİME HAZIR DEĞİLİZ”

Şirin, Kaftancıoğlu’na yönelttiği soru üzerine ”Biz seçimlere ve Türkiye’yi yönetmeye hazır değiliz. O sebeple erken seçim istemiyoruz’ cevabını aldığını belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ‘Biz seçimlere hazır değiliz. O sebeple erken seçim istemiyoruz.’ ifadesiyle ilgili CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek, “Bana göre bunu söyleyen il başkanı bırakıp gitmelidir” dedi.

CANAN KAFTANCIOĞLU’NUN TAM AKSİNE KILIÇDAROĞLU’NDAN ‘ERKEN SEÇİM’ ÇAĞRISI YAPTI!

Kararsızların olmasının siyaset kurumunun sağlıklı sorgulanma zemini açısından önemli olduğunu ileri süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben bunu çok önemsiyorum. CHP’yi de sorgulayacak doğal olarak. Bizim her söylediğimiz yüzde yüz doğrudur, belki kabul etmez ama ‘bunlar da doğruyu söylüyor’ diyebilecektir. Ve biz çok eminim ki, ilk yapılacak seçimde Türkiye demokrasisini güçlendiren, böyle bir siyasi iradeyi iktidara getiren bir ülke olacaktır.” diye konuştu.

Ülkenin yönetilmediğini savunarak erken seçim çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bunu kime söylüyorum, bunu Sayın Bahçeli’ye söylüyorum. Eğer sen bu ülkeyi seviyorsan, bu ülkenin bekasını düşünüyorsan, bu ülkede insanların huzur içerisinde yaşamasını istiyorsan, çık kardeşim yarın sabah de ki ‘Yeter artık’ de Türkiye’yi seçime götür. O zaman Türkiye farklı bir sürecin içine girer. Sorumluluk sahibi insanlar gelir bu ülkeyi adam gibi yönetirler.”

selyus