Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Mart 2018

Çayelilerden Selim Temurci’ye vefa gecesi

Çayeli Platformu ve İTO Gençlik Platformu, ortaklaşa ‘Selim Temurci’ye vefa gecesi’ adı altından bir program düzenledi. Gecede ayrıca İTO Seçimleri çalışması toplantısı da yapıldı. AK Parti İstanbul önceki dönem İl Başkanı Dr. Selim Temurci adına gerçekleştirilen bu anlamlı geceye Çayeli ve Rizeli olmayanlardan da çok katılım oldu.

Yoğun katılımla gerçekleşen programa AK Parti İstanbul önceki dönem İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Baltacı, RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak, İstanbul Milletvekili Adayları Mustafa Demiral, Erdal Yılmaz, Mehmet Hüsrev, Coşkun Koç, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğan, AK Parti Esenyurt teşkilatlarının sayılan ve sevilen öncü ismi, işadamı Murat Cebecioğlu, Temurci’nin Çayeli İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ile Rize’nin ileri gelen kanaat önderleri katıldı.

“SİYASET YAPAN İNSANLARIN EN BÜYÜK VAZİFESİNİN ALLAH’IN DİNİNE VE İNSANLIĞA HİZMET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Gecede bir konuşma yapan Dr. Selim Temurci, “Dava dediğimiz şey nedir? Ben dava dendiğinde Allah biliyor; İslam davasından başka bir şey aklıma gelmiyor. Sırat-ı Müstakimden başka hiçbir şey aklıma gelmiyor. Siyaset yapan insanların en büyük vazifesinin Allah’ın dinine ve insanlığa hizmet olduğunu düşünüyorum. Çünkü Ayet-i Kerim’e de Rabbim öyle buyuruyor. Ne diyor Yüce yaradan: ‘Eğer siz Allah’ın dinine yardım ederseniz, Allah’ta size yardım eder. Ayaklarınızı dininiz üzerine sabit kılar” Bu ayeti şöyle de okumak lazım: ‘eğer siz Allah’ın dinine yardım etmezseniz, o davaya yardım etmezseniz, Allah’ın da size yardım sözü yoktur” dedi.

“ÜÇ TANE GENEL BAŞKANLA ÇALIŞTIK”

Temurci, “Siyaset 2 şey için yapılır. Ya Allah rızası için, ya da rant ve menfaat için yapılır. Bunun arası yok. Biz hep birincisini tercih ettik. Ölümüne birincisini tercih etmeye razıyız. İstanbul’da bir kardeşiniz olarak görev yaptık. Bizi yetiştiren hocalarımız burada, Allah onlardan razı olsun. 3 yıl il başkanlığı yaptım. Üç tane genel başkanla çalıştık. Darbeler gördük. Seçimler yaşadık. İstanbul’da hiç yapılmadık mitingler yaptık arkadaşlarımızla birlikte. Rabbime binlerce hamd olsun. Büyük bir imtihan. Bu imtihanı İstanbul’da yaşamak bizim hayatımızdaki en önemli itibar vesikasıdır” diye konuştu.

selyus