Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Mart 2022

Çekmeköy’ün AK Kadınları, “Hafızalardaki 28 Şubat” programı düzenledi

İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kepenek, “Hayatta silinmez binlerce acılar bırakan 28 Şubat zihniyetine en büyük dersi 3 Kasım 2002’de AK Parti’yi iktidara getiren millet vermiştir. Darbecileri, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuzları savunanları, bunlara destek verenleri tarih hiçbir zaman affetmedi, affetmeyecek.”

AK Parti Çekmeköy İlçe Kadın Kolları, “Hafızalardaki 28 Şubat” programı düzenledi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kepenek’in öncülüğünde Turgut Özal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Doktor Ravza Kavakçı Kan, İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizongun, Çekmeköy İlçe Başkanı Avukat Akın İlhan, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İlahiyatçı Sosyolog Erol Erdoğan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Kenber, belediye meclis üyeleri ve Çekmeköylü vatandaşlar katıldı.

Protokolün selamlama konuşmalarının ardından İlahiyatçı Sosyolog Erol Erdoğan, 28 Şubat’ı kendi penceresinden salondaki konuklara dolu dolu anlattı.

Programın ev sahibi AK Parti Çekmeköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kepenek, kürsüye gelerek çok anlamlı ve duygu yüklü bir konuşma yaptı.

“28 ŞUBAT DARBESİNİN ANA SİMGESİ BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜDÜR”

Konuşması sırasında salondan zaman zaman etkili alkışlar alan Başkan Kepenek şunları söyledi:

“28 Şubat süreci demokrasiye, özgürlüğe, temel haklara ve toplumun öz değerlerine karşı yapılan bir utanç tarihidir… Dönemin darbe zihniyeti ikna odalarında nice kadınlara dini tercihleri, hür seçimleri hiçe sayılarak başörtüsü çıkarılmaya zorlanılmıştır. Bu odalarda hayatları paramparça edilen, eğitim hakları gasp edilen kadınlar hayattan kopartılmıştır. Göz yaşları sel olup akmış, tepki amaçlı gösteriler düzenlenmiş.

Genç kızlarımız, annelerimiz, abilerimiz polisle karşı karşıya getirilmek istenmiş. 1000 yıl sürecek dedikleri postmodern darbe 28 Şubat süreci başlatılmıştır. 28 Şubat darbesinin ana simgesi başörtüsü zulmüdür” dedi.

“BU SÜRECİN EN AĞIR FATURASI KADINLAR VE KIZ ÇOCUKLARINA ÇIKARTILMIŞTIR”

Konuşmasına devam eden Kepenek, “28 Şubat zihniyeti, laik cumhuriyetin ve devletin tek sahibi biziz algısını oluşturmaya çalışmıştır. Lakin unuttukları bir şey vardı; bu vatan, ‘Nene Hatunlar’, ‘Kara Fatmalar’ ve cephedeki başörtülü anaların çabasıyla kurtulmuştur.

28 Şubat tüm darbe süreçlerinde olduğu gibi demokratik değerlere, milletin iradesine, temel hak ve hürriyetlere açık açık saldırganlık içeren bir girişimdir..!!

Bu sürecin en ağır faturası kadınlar ve kız çocuklarına çıkartılmıştır. Başörtüsüne uzanan eller, ikna odalarında eğitimden kopartılan kızlarımız, binlerce hayalini kurduğu üniversiteye gidemeyen öğrenciler, eğitim hayatı elinden alınan kadınlar, iş hayatından da uzaklaştırılmıştır. Sayısız anne, evladının en gurur verici gününde yemin törenine alınmamıştı. Hayatta silinmez binlerce acılar bırakan 28 Şubat zihniyetine en büyük dersi 3 Kasım 2002’de AK Parti’yi iktidara getiren millet vermiştir. Darbecileri, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuzları savunanları, bunlara destek verenleri tarih hiçbir zaman affetmedi, affetmeyecek” diye konuştu.

selyus