Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Ekim 2022

Ceyhun Özkan, “2024 yılında İstanbullu hemşerilerimizin CHP zihniyetinin üzerini çizeceğine hep beraber şahit olacağız”

Pendik Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarının 3. birleşimi 1. oturumunda söz alan AK Parti İBB ve Pendik Belediye Meclis Üyesi Ceyhun Özkan, söz alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyeye yönelttiği eleştirilere meclis kürsüsünden cevap verdi.
Özkan, “Değerli arkadaşlar, ihalelerden bahsedildi. Peşkes dendi. Bu ülkede, bu şehirde eğer peşkesten bahsedilecek ise, en bariz örnek İstanbul Büyükşehir Belediyesidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019’dan sonra Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini yaptığı şirkete 15 ayrı ihalede yaklaşık 2.5 milyar TL ihale vermiştir. Eğer bir peşkesten bahsedilecek ise peşkeşin kralı İstanbul Büyükşehir Belediyesidir!” dedi.
CHP’li meclis üyelerinin partizanlıktan bahsettiğini ifade eden Ceyhun Özkan, “Değerli arkadaşlar, partizanlık deyince bu ülkede ilk akla gelen Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Yandaşlara nasıl ballı üyelikler verildiğini büyükşehirde açıkladık zaman zaman. Büyükşehir Belediyesi’nin 28 tane iştiraki var. Bu 28 iştirakin yönetim kurulu üyelikleri var. AK Parti döneminde 359 kişi iken bu yönetim kurulu üyelikleri,  Cumhuriyet Halk Partisi döneminde 101 yönetim kurulu üyesi daha oluşturularak yandaşlara ekonomik rant olarak sağlanmaktadır. Peki kim bu yönetim kurulu üyeleri? Cumhuriyet Halk Partisi eski ilçe başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayları, eski il yönetim kurulu üyeleri, eski milletvekilleri, milletvekillerinin akrabaları buralarda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Bunların aldığı maaşlarını gösteren belgelerin de üzeri çizilerek büyükşehir belediyesi denetim komisyonuna gönderiliyor. Fakat şunu söylemek lazım Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlara, 2024 yılında İstanbullu hemşerilerimizin bu zihniyetin üzerini çizeceğine hep beraber şahit olacağız” diye konuştu.

selyus