Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Ağustos 2016

Başbakan Yıldırım’dan Kılıçdaroğlı ile Bahçeli’ye davet

Kılıçdaroğlu ile Bahçeli’yi Yenikapı mitingine davet eden Yıldırım, “Gün birlik günüdür, gün beraber olma günüdür. Gün birlikte Türkiye olma gündür. Dolayısıyla CHP liderini, MHP liderini ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum.”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Başbakan Binali Yıldırım, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul’da “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” gerçekleştireceğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın riyasetinde gerçekleştirilecek bu mitinge AK Parti olarak bütün teşkilatlarımızla katılacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda hepimiz Yenikapı’da hazır olacağız, Yenikapı’da tarihin, demokrasimizin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti liderlerine yaptığı çağrıyı tekrarlayan Yıldırım, şunları ifade etti:

“Gün birlik günüdür, gün beraber olma günüdür. Gün birlikte Türkiye olma gündür. Dolayısıyla CHP liderini, MHP liderini ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum. Onların bu büyük şölene, bu büyük mitinge gelerek dostluk, kardeşlik, birlik dayanışmasını en iyi şekilde bütün milletimize göstermelerinin önemli olduğunu ifade ediyor ve kendilerini pazar günü Yenikapı’ya bekliyoruz. Düşüncelerini milletimizle paylaşmalarının geleceğimiz, kardeşliğimiz ve milletimizin birliği ve dirliği için önemli olduğunu düşünüyoruz.”

“15 Temmuz darbe girişimi, şüphesiz en büyük tahribatlardan birini de asırlık gözbebeğimiz olan ordumuz ve Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yaptı.” ifadesini kullanan Yıldırım, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin, “Hak şerleri hayreyler, zannetme ki gayreyler, arif anı seyreyler, mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.” dizelerine atıfta bulundu.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cenab-ı Mevlam’ın Kur’an-ı Kerim’de bildirdiği gibi ‘Sizin şer gibi gördüklerinizde ola ki hayır vardır, sizin hayır gibi gördüklerinizde ola ki şer vardır.’ Evet, 15 Temmuz akşamı şer güçler adeta bir kabus gibi Türkiye’nin üzerine çökmek, Türkiye’yi ebediyen karartmak istediler. Ancak rabbim nasıl ki karanlıkları aydınlığa çıkarıyorsa nasıl ki kara kışın arkasından yaz getiriyorsa nasıl ki şerleri hayra tebdil ediyorsa 15 Temmuz şer girişimini de hamdolsun hayra tebdil etti.”

selyus