Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA 9 Mayıs 2019

CHP, çete dediği YSK’ya başvurdu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yüzsüzlük ve ilkesizlik tavan yaptı! Partinin lideri Kılıçdaroğlu 7 Mayıs Salı günü CHP Grup toplantısında, Yüksek Seçim Kurulu Üyeleri’ne çete diyecek kadar ileri gitti ve ağza alınmayacak ağır sözler sarf etti! Aradan sadece bir gün geçti ve CHP, İstanbul seçimlerinin iptali için o güvenmediği, çete dediği YSK’ya başvurdu. Nasıl bir zihniyetsiniz siz? Biraz duruşunuz olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul’un tamamında seçimlerim yenilenmesi talepli tam kanunsuzluk başvurusunu YSK’ya yaptı. Başvuru sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Önemle şunu vurgulamak istiyorum, 298 sayılı kanundaki değişiklikler iktidarın isteğiyle TBMM’de kabul edildi ve 13 Mart 2018’de yürürlüğe girdi. Bundan sonra iki seçim yapıldı. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim ile 31 Mart yerel seçimleri. Eğer siz İstanbul’daki yerel seçimlerde organize usulsüzlükler var, şaibe var diyorsanız, aynı olaylar 24 Haziran’da da gerçekleşti. Bir şeyler olduysa eğer gerçekten 24 Haziran’da da oldu. Siz Ekrem İmamoğlu seçimi şaibeli diyorsanız, 24 Haziran’daki Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi de şaibelidir” dedi.

Başvuru dilekçesinde; sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük tespiti nedeniyle İstanbul’un 39 ilçesinin tamamında seçimlerin iptali istendi. CHP, ayrıca 24 Haziran seçimlerinin de iptalini istedi.

selyus