Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Temmuz 2020

CHP’den şaşırtmayan Ayasofya açıklaması

Ayasofya’nın ibadete açılması sonrası günlerdir açıklama yapmayan CHP, sessizliği bozdu. Ayasofya’nın cami olmasına adeta çıldıran CHP sözcüsü Öztrak, “Bu kararlar yıkılmış Osmanlı’nın hukukuna dayanarak Cumhuriyet’in hukukunu yok saydı”

Camilerin kapatıldığı, satıldığı ve ahıra çevrildiği, Kur’an okumanın yasak olduğu, çocuklara dini eğitim veren imamların hapislere atıldığı tek partili İsmet İnönü döneminin partisi olan CHP, dün neyse bugün de o!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında, Ayasofya’nın ibadete açılmasını eleştirdi. Statünün değişmesiyle Atatürk’e hakaret edildiğini savunan Öztrak “Yetkinizi kullanmayıp kendi atadığınız hâkimlerin arkasına saklanarak bedelini milletimizin ödeyeceği bir hukuki garabete neden oldunuz. Bu kararlar yıkılmış Osmanlı’nın hukukuna dayanarak Cumhuriyet’in hukukunu yok saydı” dedi.

Geçtiğimiz günlerde de CHP’den benzer bir skandal açıklama gelmişti. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu “Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı, hatta Sultanahmet de müze olmalı. Çünkü bunlar artık bizim kendi şeyimiz değil, kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar” ifadelerini kullanmıştı.

selyus