Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 7 Mayıs 2019

CHP’lilerden Deniz Gezmiş’e saygı, Kadir Mısırlıoğlu’na çirçir!

CHP’li İlhami Yılmaz efendi, devlete asilik eden Marksist Leninist Deniz Gezmiş’i saygıyla yad edeceksin, Osmanlı evladı büyük üstat Kadir Mısırlıoğlu yad edilirken çirçir edeceksin! Hadi ordan. Sen önce askerimizi şehid eden, bayrağımıza saygı göstermeyen, İstiklal Marşımızı okumayan ve okunan ortamlarda salonu terk eden vatan hainleri HDPKK ile yaptığın ortaklık pisliğini temizle!

Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısı gerginlikle başladı. Açılış konuşmasını yapan ve CHP adına söz alan İlhami Yılmaz şehitlerimize rahmet dilerken, ölüm yıldönümü olan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını da saygıyla yad etti.

MECLİSTE GERGİNLİK

Yılmaz’ın ardından AK Parti adına söz alan Mustafa Naim Yağcı, katil İsrail’in Gazze’de Müslümanların üzerine yağdırdığı ateş dolayısıyla şehit olanlara rahmet dilerken İsrail’i şiddetle kınadıklarını dile getirdi ve vatan evlatlarımızı şehit edenleri lanetledi. Ramazan-ı Şerif’in ilk günü olması münasebetiyle herkese hayırlı Ramazanlar dileyen Yağcı, herkesin oruçlarının kabul olmasını diledi. Mustafa Naim Yağcı, önceki gün vefat eden ünlü tarihçi ve yazar Kadir Mısırlıoğlu hakkında açıklamalarda bulununca meclis salonunda bir anda tansiyon yükseldi.

KADİR MISIRLIOĞLU HAZIMSIZLIĞI

Mısırlıoğlu’na AK Parti adına rahmet dileyen Yağcı’ya ilk tepki CHP sıralarından İlhami Yılmaz’dan geldi. Söz isteyip kürsüye çıkan Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Meclisi’ni kuran Atatürk’e hakaret eden birisinin burada anılmasının doğru olmadığını ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Bunun üzerine araya giren Yağcı Mısırlıoğlu’nun o yönlü fikir ve düşüncesine bakmadığını, Türkiye’ye örnek olacak eserler bırakan, kendisini vatanına milletine adayan bir isim olduğundan dolayı bu anmayı yaptığını dile getirdi. Deniz Gezmiş’ler anılırken ve AK Parti sıralarından hiçbir itiraz gelmezken neden Mısırlıoğlu’nu anmanın CHP’yi rahatsız ettiğini söyleyen Yağcı’nın asıl vurucu kelimesi ise HDP üzerinden geldi. HDP ile işbirliği yapılarak Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapıldığına ithatfta bulunan Yağcı; vatan hainleriyle kol kola olanlara şimdilik ses çıkarmıyorsak herkes yerini bilecek dedi. Yağcı’nın ardından meclis sıralarında karşılıklı sataşmalar meydana gelirken AK Partili Bayram Varol sesini yükselterek “konuşmak için sizden mi izin alacağız” diye tepki gösterdi.

O sırada Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi salona girerek tartışmaya müdahale etti. Meclis Gündemi’ne gelen 9 maddelik önergeler verildi ve toplantı sona erdi. Kaynak: https://www.atasehir24.com/

selyus