Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Ekim 2020

CHP’yi takmayan Canan Kaftancıoğlu’ndan Atatürk’süz Cumhuriyet Bayramı paylaşımı

Geçtiğimiz günlerde ‘Atatürk’, ‘Mustafa Kemal’ tartışmalarıyla gündeme gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında yine CHP’lileri kızdıracak bir paylaşımda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcılarını takmayan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Bayramı mesajında da Atatürk dememeyi tercih etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, partinin kuruluş yıldönümü de olan 9 Eylül’de katıldığı Taksim Toplantısı’nda ‘Atatürk’ yerine ‘Mustafa Kemal’ demesi CHP’lileri ayağa kaldırmıştı. Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında da Atatürk dememeyi tercih etti.

Kaftancıoğlu’nun paylaşımının altına CHP’li takipçileri “Mustafa Kemal Atatürk” yazarak tepkilerini gösterdiler.

Canan Kaftancıoğlu CHP’nin 97. kuruluş yıldönümüne denk gelen 9 Eylül günü söylediği “Atatürk yerine Mustafa Kemal demeyi tercih ediyorum” sözleri çok konuşulmuştu.

‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganını ‘militer’ bulan Kaftancıoğlu’nun, ‘Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız’ demeyi tercih ettiği de yakın zamanda basına yansımıştı. Yeni Akit

selyus