Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Ekim 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz’da, 1 saat içerisinde 81 vilayetin meydanlarını doldurdunuz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz gecesinde ‘haydi meydanlara’ dediğimiz zaman, bu kardeşiniz size FaceTime’dan seslendiği zaman, sizler meydanlara döküldünüz ya, 1, 1,5 saat içerisinde. Sizler 81 vilayetin meydanlarını doldurdunuz ya, bu millet hiçbir şeye benzemez. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim yar yardımcınız olsun”

Rize’ye gitmek üzere Trabzon’a geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Havalimanında kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.

Burada bir konuşma yapan ve Türk milletinin aziz ve yüce bir millet olduğunu, bir benzerinin bulunmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü o 15 Temmuz gecesinde ‘haydi meydanlara’ dediğimiz zaman, bu kardeşiniz size FaceTime’dan seslendiği zaman, sizler meydanlara döküldünüz ya, 1 saat içerisinde, 1,5 saat içerisinde. Sizler 81 vilayetin meydanlarını doldurdunuz ya, bu millet hiçbir şeye benzemez. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim yar yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.

“Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ama siz bilemezsiniz” mealindeki ayeti hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Şimdi mesele bu inceliği yakalamak. O yola girdiği zaman her şey bitiyor. Onu herkes anlamaz, onun dilinden herkes anlamaz, o dil farklı bir dil. O ne diyor? Ben o yola girdim diyor. Benim bedenimi siz tankın altında ezseniz de, çiğneseniz de, F16’larınız beni vursa da, yok etse de ben Rabbimin katında şehadet makamına yükseliyorum diyor. Ve onlar için şehadet; Sevgililer Sevgilisi Peygambere en yakın makamdır. Bunu herkes anlamaz.”

selyus