Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayları nasıl belirlediklerini açıkladı

Alt komisyon çalışmalarını üst komisyonda değerlendirip nihai karara öyle vardıklarını belirten Erdoğan, “Bizim en üst komisyon başkanlığımda toplanmıştır burada elimine edilerek önümüze gelen tabloyu gözden geçirdik. Bütün bunlara rağmen çok az da olsa bazı hatalarımız bazı illerimizde olmadı değil”

CNN Türk-Kanal D ortak yayınına konuk olan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen canlı yayında, siyaset başta olmak üzere Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi.

AK PARTİ LİSTELERİNDEKİ DEĞİŞİM

AK Parti listelerinde yapılan değişimi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 dönem kuralının istisnasız uygulandığını bildirdi. Erdoğan, “AK Parti’yi kurduğumuz günden bu yana hep yenilik ve gelişmeden yana olduk. Biz sıradan bir parti değiliz. Kongrelerimizde hücre yenilenmesi adı altında değişimlere gittik. Bu yenilenmeyi meclise yansıtmak istedik. En yakın mesai arkadaşlarımda dahi bu adımı attık. Hiç birisi bizi neden yana koydun demiyor. Hepsinin yeni bir görevi var. Bundan sonraki süreçte bu tür görevler olmayacak diye bir şey yok” açıklamasını yaptı.

“HER SEÇİM BÖLGESİNE, HER ADAYA İLİŞKİN KAPSAMLI DEĞERLENDİRMELER OLDU”

Siyasi mücadelenin içinde tecrübenin çok çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Erdoğan, bütün bunlara bakarken her seçim bölgesine, her adaya ilişkin kapsamlı değerlendirmelerin olduğunu kaydetti.

“ÇOK AZ DA OLSA BAZI HATALARIMIZ BAZI İLLERİMİZDE OLMADI DEĞİL”

Listeler belirlenirken bütün demografik yapıyı masaya yatırmak suretiyle seçim ve tespitleri yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, alt komisyon çalışmalarını üst komisyonda değerlendirip nihai karara öyle vardıklarını vurguladı. Erdoğan, “Bizim en üst komisyon başkanlığımda toplanmıştır burada elimine edilerek önümüze gelen tabloyu gözden geçirdik. Bütün bunlara rağmen çok az da olsa bazı hatalarımız bazı illerimizde olmadı değil” dedi.

selyus