Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 19 Ekim 2023

Gelecek-Saadet Grup Başkan Vekili Şahin, “Türkiye’den başka zalime dur diyecek ülke yok”

Şahin, “Türkiye’den başka zalime esaslı bir dur diyecek, mazlumun yanında saf tutacak tarihi rolü olan başka bir ülke yok. Onun için biz mazlumlara, kutsalımıza, tarihi misyonumuza sahip çıkma zorundayız”

İsrail’in iki haftadır Gazze’de yaşattığı zulüm Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Filistin Gündemi başlığı altında tartışıldı. Konuyla ilgili söz alan Gelecek-Saadet Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Avukat İsa Mesih Şahin, tarihe ışık tutacak açıklamalarda bulundu.

Grup Başkan Vekili Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Evet mesele bizimiz meselemiz. Değerli milletvekilleri, tam da burada meclis tutanaklarına bu kaydı geçmek istiyorum. Filistin davası, Kudüs davası bizim davamız değildir diyenler, bu toprakların mahiyetinin farkında değil diye düşünüyorum. Filistin davası, Kudüs davası tarihi rolümüzün bir gereği olarak, kutsalımıza sahip çıkma inancımızın bir gereği olarak bizim davamızdır. Biz 1000 yıldır bu topraklarda adaletin, iyiliğin, doğruluğun temsilcisi olan büyük bir medeniyetin mensubu olma şerefini yaşıyoruz. Bu büyük medeniyetin mirasçısı olarak Filistin davası da, Kudüs davası da bizim davamızdır.

Bunun yanında eğer bir ülkenin hedefleri Nil ile Fırat Nehri arasında kalan topraklara sahip olmaksa bizim topraklarımızda gözü var demektir. Bizim toprağımızda birilerinin gözü olması bizim için sorun değil midir değerli milletvekilleri? ‘Evet sorundur’. Bu bizim güvenlik sorunumuzdur, bu bizim bir milli sorunumuzdur.

Bu açıdan da bu mesele bizim meselemizdir. Biz bu meseleye sahip çıkmak zorundayız. Türkiye’den başka zalime esaslı bir dur diyecek, mazlumun yanında saf tutacak tarihi rolü olan başka bir ülke yok. Onun için biz mazlumlara, kutsalımıza, tarihi misyonumuza sahip çıkma zorundayız” dedi.

selyus