Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Şubat 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bin yıl sürecek dedikleri 28 Şubat hamdolsun beş yılda kapandı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “‘Üzülmeyiniz, mahzun olmayınız, inanıyorsanız muhakkak üstünsünüz’ hakikati gerçekleşti. ‘Bin yıl sürecek’ dedikleri o parantez hamdolsun beş yılda kapandı.”

İstanbul’da katıldığı bir toplantıda 19 yıl önce dönemin Başbakanı rahmet Necmettin Erbakan’a yapılan zulümüm karşısında o zamanda dik duran bugünde aynı çizgide olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat post-modern darbesi ile ilgili önemli bir açılma yaptı.

“BİN YIL SÜRECEK DEDİKLERİ 28 ŞUBAT SÜRECİ HAMDOLSUN BEŞ YILDA KAPANDI”

Yarın yıl dönümü olan 28 Şubat sürecine de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mahkemelerle, cezaevleriyle, sürgünlerle, “öz yurdunda garip, öz vatanında parya” muamelesiyle karşılaştıklarını hatırlatarak konuşmasında şu değerlendirmelere yer verdi: “Kızlarımız üniversitelere sokulmadı, okullarının kapılarından geri çevrildi. Bütün bunlara rağmen yılmadık, yese kapılmadık, kararlı bir şekilde mücadeleden asla taviz vermeksizin, elden bunu bırakmaksızın yolumuza devam ettik. Sonunda ne oldu? ‘Üzülmeyiniz, mahzun olmayınız, inanıyorsanız muhakkak üstünsünüz’ hakikati gerçekleşti. ‘Bin yıl sürecek’ dedikleri o parantez hamdolsun beş yılda kapandı.”

Türkiye’nin geçen 13 yılının, bir yönüyle, Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma hamlesinin sembolü olduğuna işaret eden ve “İmam Hatip liseliler ne anlar bu işten, onlar gitsin cenaze yıkasın diyenlere, bu süreç en güzel cevaptı” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dönemin, aynı zamanda demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlüklerin kurumsallaştırılması gibi çalışmalar bakımından da en büyük mesafenin kat edildiği dönem olduğunu vurguladı.

Bu ilerlemelere rağmen, darbecilerin, vesayetçilerin, paralel devlet yapılanmasının, bu ülkenin ve milletin değerlerine düşman olanların saldırılarının bitmediğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önce, İstanbul’da Gezi Olayları denilen, park-ağaç bahanesiyle başlatılan ve çok ince planlanmış bir provokasyonla karşımıza çıktılar. Zannetmeyin ki bu İstanbul’da, Türkiye’de planladı; hayır içerisi dışarısı, bu işi beraber planladılar. Birçok yerde bunu gördük. O kadar enteresan ki yurt dışı seyahatlerimizde bunun ipuçlarını bulduk, nereden planlandı bunlar, bunu gördük” ifadelerini kullandı.

selyus