Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

“Uzun bir yolculuk yaptım. Özbekistan’dan ABD’ye geçtik. New York’ta dünyaya hitap ettik. Milletimizin adına arka arkaya görüşmeler yaptık.Yabancı ülkelerin temsilciliklerinden sürekli teşekkürler aldık.

Afrika’da Türkiye var. Asya’da Türkiye var. Myanmar’da Türkiye var. Arakan’da Türkiye var. Nereye giderseniz gidin, dünyanın her yerinde Türkiye var.

Bay Kemal Sakarya’nın nerede olduğunu bilmiyor. Yolları karıştırmıştır. Belediye başkanı adayı oldu İstanbul’da. Kağıthane’ye Kağıttepe diyordu. Benim ülkem bunlara kalsa nasıl bir durum olur?

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümüne bir adım daha yakınlaşıyoruz. Sakarya Meydan Muharabesi’nin 100. yılını geride bıraktık. Coşkuyla kutladık.

Adapazarı bölgesi Milli Mücadele’de Ermeni ve Rum çetelerine karşı destansı bir mücadele vermiştir. Adapazarı’nın tüm kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Bu gazi şehrimizi kalkındırmak için gece gündüz çalıştık, çalışıyoruz.

203 PROJE’NİN TOPLU AÇILIŞI

Bugün de hasret gidermek için ziyaret ederken elimiz boş gelmedik. Toplam yatırım bedeli 4 milyar lirayı bulan 203 toplu projenin açılışını gerçekleştireceğiz. Bay Kemal sen açılışlardan anlar mısın? İBB Başkanıyla musluk açıp kapatmaktan anlar.

Eğitimde 42 ayrı projenin resmi açılışını bugün burada yapıyoruz. 250 milyon liralık sağlık yatırımını bugün açıyoruz.

Sakarya’yı yeni ve daha büyük hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceğiz. Sakarya’ya son 20 yılda 42 milyar liralık yatırım yaptık. Sosyal yardımlarla Sakaryalı yardıma muhtaç vatandaşlarımıza 3 milyar liralık kaynak aktardık. Halen 7 adet sağlık tesisimizin inşası devam ediyor.

Depreme hazırlık çalışmaları kapsamında 7 farklı kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz.

Hızlı tren fabrikasını Sakarya’da kurduk. Karasu Limanı’nı açtık.

“2023’TE KİMİN YERİNDE YELLER ESECEĞİNİ GÖRECEĞİZ”

İnşallah 2023’te kimin yerinde yeller estiğini görüreceğiz. Malum bir 6’lı masaları var. Bu 6’lı masadan bir şey çıkar mı? Her toplantıda bir sonraki toplantıyı kimin evinde yapacaklarını konuşuyorlar.

Yahu bu Bay Kemal Sosyal Sigortalar Kurumu’nu batıran adam değil mi? Birçok insan bu dönemde hastanede ölüm döşeğinde kaldı. Birileri ülkeyi yönetmeyi partisindeki hizipleri yönetmekle karıştırıyor.

Biz halkımızı seviyoruz. Biz bu yolda halkımızla beraber yürüdük.

200 esirin takasını kim yaptı? Türkiye. Alıp esirleri gönderilmesi gereken yerlere biz gönderdik.

Sakarya bu kutlu mücadelede yanımızda mısın? Hazır mıyız? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek vatan. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Sakarya bizimle birlikte olunca üstesinden gelemeyeceğimiz iş yoktur.”

KAYNARCA- KARASU-KOCAALİ OTOYOLU AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu’na video bağlantısıyla bağlandı. Kaynarca-Karasu-Kocaali Otoyolu’nun açılışını gerçekleştirdi. Türkiye gazetesi