Ana Sayfa EĞİTİM 25 Eylül 2022

Başörtüsü düşmanı Biltes Sadabad Koleji hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul’da bir vakıf üniversitesinin Psikoloji Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde okuyan 3. sınıf öğrencisi Nezaket Akbulut, zorunlu staj için Kâğıthane’deki Biltes Sadabad Koleji’ne başvurdu. Önceki sabah görüşme yapmak için koleje giden Akbulut’un iddiasına göre okul müdür yardımcısı Ö.Ö “Bizim kendi kılık kıyafet yönetmeliğimiz, kurallarımız var. Okulumuzda başörtülü hiçbir öğrenci ve öğretmen bulunamaz. Eğer staja başlamak istiyorsan başörtünü çıkar. Aksi hâlde seni kabul etmeyiz” dedi. Bu sözler karşısında şoke olan genç kız, Ö.Ö. ve Biltes Sadabad Koleji hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Başsavcılığı ‘nefret ve ayrımcılık’ suçundan soruşturma başlattı. Adliyeye de okula giderken giydiği kıyafetlerle geldiğini vurgulayan Akbulut “Görüşmede sınıf arkadaşım da vardı. O başı açık diye staja alındı. Yaşadığım ayrımcılıktan dolayı çok kötü hissettim. Bu işin peşini bırakmayacağım” ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN SORUŞTURMA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Türkiye’de son yirmi yılda başörtüsü yasağı başta olmak üzere eğitimin önündeki tüm antidemokratik engellerin kaldırıldığı belirterek böyle bir uygulamanın asla kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığınca söz konusu iddialar hakkında Bakanlık müfettişi görevlendirilerek gerekli inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi. Türkiye gazetesi

selyus