Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Haziran 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizde millete gideceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği’ni sert şekilde eleştirerek, “AB bize verdiği sözü yerine getirmeyip terör tanımı gibi iyi niyeti olmayan bir konu yüzünden geri çevirirlerse biz bunu milletimize rahat anlatırız. Biz de millete gideriz. ‘AB ile müzakerelere devam mı tamam mı?’ diye sorarız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Konuşmasında Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı’nın açıklamalarını sert şekilde eleştiren Erdoğan, “Türkiye’ye yönelik bir başka güya uyarıyı da Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı yapmış. Demiş ki komisyon başkanı; ‘Eğer Erdoğan ciddi şekilde geri kabul anlaşmasını uygulamama yoluna giderse, o zaman Türklere niçin Avrupa’ya vizesiz seyahat imkanı verilmediğini, Türk halkına kendisi anlatmak durumunda kalır.’ Ey Başkan, sen Türk milletini tanımadın be tanımadın. Bu millet, oradan gelecek vizeymiş, geri kabulmüş, bunların peşinde değil. Siz şu anda tam manasıyla Türkiye’nin peşindesiniz, ‘eğer Türkiye kapıları açar da bu mülteciler Avrupa’ya doğru yürürse bizim halimiz ne olacak’ diye düşünüyorsunuz, bunu düşünüyorsunuz. Ve tutuştular, işte bir Edirne’de 60 bin kişi toplandı, tutuştular, ‘acaba bunlar oradan Bulgaristan’a, Yunanistan’a doğru gidecekler mi’ diye ama biz 3 milyona ev sahipliği yapıyoruz. Niye? Biz insana değer veriyoruz, Yaradan’dan ötürü, sizin böyle bir derdiniz yok. Geri kabul, vesaire bütün bunlar, sizin ne kadar sözünüzde durmaz insanlar olduğunuzu gösteriyor. Çünkü bu anlaşmaları sizinle yaptık, bunlar yazılı kayıtlarda var. Siz verdiğiniz sözde durmuyorsunuz. İşte sizin çirkin yüzünüz bu, Erdoğan bu çirkin yüzünüzü ortaya koyduğu için çılgına dönüyorsunuz. Onun için de ‘Erdoğan’dan nasıl kurtuluruz’ diye bunun çalışmaları içerisindesiniz” dedi.

Erdoğan, “Alıyorsunuz bölücü terör örgütünün arkasında olduğu örgüt elemanlarının duvarlara astığınız terör örgütü paçavraları önünde resim çektiriyorsunuz. Ama biz o değiliz. Biz teröre karşıyız dediysek sonuna kadar karşıyız. Siz samimi değilsiniz” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de yapılacak referandumu hatırlatan Erdoğan, “Biz İngiltere gibi de değiliz onu da söyleyeyim. Bize de sinyal gönderiyorlar 3 bin yılına kadar Avrupa’ya giremez diyorlar. Bizi bir araya geldiğimiz zaman böyle demiyordun Cameron. E ne oldu şimdi? Yarın bizi gerekçe göstererek oradan Avrupa Birliği’nden çekilmeme kararı çıkacak. Kampanyayı öyle sürdürüyorlar. Türkiye bu değil. Türkiye’ye resmen sene 1963 söz verdiniz. Hala oyalıyorsunuz. Niye oyalıyorsunuz? Söyleyeyim, ey Avrupa siz bizi halkının büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu için istemiyorsunuz. Ey AB siz bizi halkının büyük çoğunluğu Müslüman olduğumuz için kabul etmiyorsunuz. Bunun aksini ispat edemezsiniz. Bunu Fransa’nın eski dışişleri bakanlarından biri bana açık açık söyledi. ‘Sizi almazlar’ dedi. Ayrımcılık var bunlarda. Şimdi sıkıntı farklı yerlerde. AB bize verdiği sözü yerine getirmeyip terör tanımı gibi iyi niyeti olmayan bir konu yüzünden geri çevirirlerse biz bunu milletimize rahat anlatırız. Biz de millete gideriz. ‘AB ile müzakerelere devam mı tamam mı?’ diye sorarız” şeklinde konuştu.

selyus