Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Şubat 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize husumet besleyenin ne kimliğine ne cesametine bakarız, ezer geçeriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize dostluk gösterene yüreğimiz de, kollarımız da açıktır. Bize husumet besleyenin, istiklalimizi ve istikbalimizi tehdit edenin ise ne kimliğine ne cesametine bakarız. Allah’ın yardımı, milletimizin cesareti, dostlarımızın duasıyla da ezer geçeriz. Hiç bu işin şakası yok!”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Ankara Spor Salonunda düzenlenen kongre öncesinde kendisini bekleyen vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapılacağı salona geçerek partililere hitap etti. Divan Başkanlığı’nı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın yaptığı kongrede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken haksız bir şekilde görevden uzaklaştırıldığını dile getirdi.

“SON 15 YILDA, HATTA 1994 YILINDAN BERİ MİLLETİN KENDİLERİNİ SÜREKLİ SINADIĞINI İFADE ETTİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son aylarda il kongreleri vesilesiyle ülkenin dört bir yanında şehirleri ziyaret edip milletle kucaklaştığını ifade ederek kendisini ülkenin her köşesinde sevgiyle bağrına basan tüm vatandaşlara şükranlarını sunduğunu söyledi. Milletin AK Parti’ye ve kendi şahsına olan muhabbetinin sebebinin, kendisinin ve evlatlarının özgür ve müreffeh geleceğini görmesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 15 yılda, hatta 1994 yılından beri milletin kendilerini sürekli sınadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimizden gerçekten haksız, hukuksuz, adaletsiz bir şekilde alınıp da cezaevine gönderildiğimizde bizi on binler cezaevine uğurlamıştı. İşte o gün bize sahip çıkanların gözünde şahit olduğum samimiyeti, bugünlerde gittiğimiz illerde bizi muhabbetle bağrına basan kardeşlerimizde bir kez daha müşahede ediyorum” dedi.

“BİZE DOSTLUK GÖSTERENE YÜREĞİMİZ DE, KOLLARIMIZ DA AÇIKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, milletin devletine, yöneticilerine olan teveccühünü de çok açık, net gördüklerini, bunun tam olduğundan hiç şüpheleri olmadığını ifade etti. Türk milletinin bu desteğinden aldığı güçle karşılarındakilerin ne yaptığına, ne dediğine değil, kendi hedeflerinin ne olduğuna baktıklarını ve bu doğrultuda yürüdüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize dostluk gösterene yüreğimiz de, kollarımız da açıktır. Bize husumet besleyenin, istiklalimizi ve istikbalimizi tehdit edenin ise ne kimliğine ne cesametine bakarız. Allah’ın yardımı, milletimizin cesareti, dostlarımızın duasıyla da ezer geçeriz. Hiç bu işin şakası yok!” şeklinde konuştu.

selyus