Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Haziran 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan lüks iftar uyarısı

Ramazan ayındaki lüks iftarlar için uyarı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “5 yıldızlı otellerde lüks iftarlar, Ramazan ayının idrakine varamamaktır”

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) Üsküdar Kısıklı’daki yeni binasının açılışında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında kurulan lüks iftarlar konusunda uyararak, “5 yıldızlı otellerde lüks iftarlar falan onlar Ramazan ayının idrakine varamamak demektir. Ramazan asla zenginlerin birbirlerini en lüks sofralarda ağırladığı bir ay değildir. Tam tersine Ramazan bu sofraların esas sahiplerine, asıl hak edenlerine açılması gereken bir aydır” dedi.

“5 YILDIZLI OTELLERDE LÜKS İFTARLAR, RAMAZAN AYININ İDRAKİNE VARAMAMAKTIR”

Ramazan’da kurulan lüks sofralar konusunda da uyarılarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu gece ilk teravih kılınıyor. Ardından ilk sahuruna kalkacağımız, yarın ilk orucumuzu tutacağımız Ramazan ayının sizler, milletimiz ve İslam aleminin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Ramazan bizim için aylardan bir ay değildir. Ramazan manevi değeri yanında bizlere sorumluluklarımızı hatırlatmak için ayrıca önemlidir. Şayet soframızı öncelikle mağdurlarla, mazlumlarla, garip gureba ile paylaşmıyorsak, Ramazan’ın idrakine varamayız demektir. 5 yıldızlı otellerde lüks iftarlar falan onlar Ramazan ayının idrakine varamamak demektir. Fakir fukara ile, garip gureba ile bir araya gelebiliyorsak, cemiyetler olarak üyelerimizle bir araya gelip mütevazi sofralar şeklinde yapabiliyorsak o zaman çok güzel olur. Ramazan asla zenginlerin birbirlerini en lüks sofralarda ağırladığı bir ay değildir. Tam tersine Ramazan bu sofraların esas sahiplerine, asıl hak edenlerine açılması gereken bir aydır. Bugün ülkemizde 3 milyon mülteci var. Bunun yanında vatandaşlarımız içinde zor şartlarda olanlar var. Haziran sıcağında emeğiyle, alın teri ile ailesinin nafakasını kazanmak için çalışan kardeşlerimiz var. Ramazan sofralarının asıl hak edenleri işte bunlardır. İmkanı olanlar için söylüyorum eğer her gün iftar soframızı bu insanlardan bir kısmı ile paylaşmıyorsak, Ramazan’ın ruhuna uygun davranmıyoruz demektir. Fitremizle, sadakamızla, zekatımızla mağdurlarını ve mazlumların yüzünü güldürmüyorsak, Ramazan’ı hakkı ile değerlendiremiyoruz demektir. Ramazan midemizi aç bırakmak değildir, gönlümüzü alabildiğine doyurmak demektir. Gönül doygunluğu da bu şekilde sağlanır.”

selyus