Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Ağustos 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe aktörlerine yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dışarıdaki ve içerideki bu ortak darbe hareketinin aktörlerinin, milleti, milletin evlatlarının tankların altına yatabileceğini hesap edemediğini vurguladı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı’nda yerli ve yabancı işadamları ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“MİLLETİN EVLATLARININ TANKLARIN ALTINA YATABİLECEĞİNİ HESAP EDEMEDİLER”

Dışarıdaki ve içerideki bu ortak darbe hareketinin aktörlerinin, milleti, milletin evlatlarının tankların altına yatabileceğini hesap edemediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Bakın şu anda hemen yanı başımızda bizim Kongre Merkezimiz var, aynı zamanda opera binası olarak da orayı yaptık. Ve burayı bombalamalarında 5 şehidimiz var. Bir bayan kardeşimin ne yazık ki başı koparak oranın çatısından onu aldık. Şimdi soruyorum; bu darbe hareketini yapanlar bu insanlara bombaları yağdırırken acaba hangi düşünceyle bunu yaptılar? Hangi vicdan, hangi insani bir anlayış, bir yapı kalkıp da kendi halkına uçaktan bombalar yağdırarak, tanklarla halkının üzerine giderek böyle bir vahşeti işleyebilir; bu olacak bir şey mi? Ama ne yazık ki bu ülke darbeler tarihi içerisinde çok farklı bir darbeyi yaşadı. 238 şehit verdik şu ana kadar ve 2 bin 200’e yakın şu anda hastanelerde yaralılarımız var.”

15 Temmuz’da yaralanan ve halen hastanelerde tedavileri devam eden gaziler yaptığı telefon konuşmalarının bir kısmını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu milletle ne kadar iftihar etsek azdır, bunu gördüm, bunu yaşadım. Bu millet büyük bir millet. Evvel Allah bu millet inşallah yoluna durmadan kararlılıkla yürüyecektir, bundan hiç şüphem yok” ifadelerini kullandı.

selyus