Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Ağustos 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Dünya 5’ten Büyüktür’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası sistemin çarpıklığına olan itirazlarını ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ ifadesinde sembolleşen şekliyle her platformda dile getirdiğini hatırlattı.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) yönetim kurulu ve üyelerinden oluşan bir heyeti kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada önemli açıklamalarda bulundu. 

“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR”

Uluslararası ilişkilerin; ülkelerin Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, farklı platformlarda ortaya koydukları dayanışmanın gücüyle doğru orantılı olarak yürüyüp şekillendiğine işaret ederek, kendilerinin uluslararası sistemin çarpıklığına olan itirazlarını ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ ifadesinde sembolleşen şekliyle her platformda dile getirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu 5 ülkenin iki dudağının arasına dünyadaki 196 tane ülkeyi mahkûm edemeyiz. Bu 5 tane ülkenin içinde Müslüman var mı? Yok. Her kıta orada teslim ediliyor mu? Yok. Dünyada 1 milyar 700 milyon Müslüman var, bu 5 ülkenin içinde bunlar yok. Bu dünya adil olamaz. Öyleyse bu 1 milyar 700 milyon Müslümanı temsil eden ülkelerin yöneticileri bu işi zorlamak zorundadır. Hakkımızı arıyoruz, artık dünya Birinci Dünya Savaşı’nın şartları altında yaşamıyor, dünya değişim geçirdi. Bunun güncellenmesi lazım. Öyleyse Birlemiş Milletler eğer dünyada barışın, dostluğun, dayanışmanın temsili konumunda bir kuruluşsa, bir kurumsa, bunun adımlarını atmak zorundadır, öyleyse bunu hep birlikte yapmak zorundayız. Bunu da her gittiğim yerde anlatıyorum, anlatmaya çalışıyorum. Tabii biz dünyadaki tüm mazlumlar, mağdurlar, ezilenler adına düşüncelerimizi gündeme getiriyoruz.”

selyus