Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkı sokağa davet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullah Terör Örgütü’nün darbe girişimine karşı halkı sokağa çağırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullah Terör Örgütü’nün darbe girişimi ile ilgili yaptığı açılamada “Bu milletin imkanları ile ortaya konmuş tankı topu uçağı helikopteri kullanarak milletin üzerine gelmenin bedelini ağır ödeyeceklerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe kalkışmasının başarılı bir şekilde atlatılacağını söyledi, endişe edilmemesini istedi. Erdoğan, tüm Türkiye’yi sokağa inmeye çağırdı.
A Haber’e konuşan Erdoğan, “Bu ülke demokratik parlamenter sisteme inanmış bir ülkedir. Şahsım bu ülkede başkomutandır. Paralel devlet yapılanmasının başlattığı bir olay bu. Bunlar herhalde bu ülkeyi ele geçireceklerini sanıyorlar. Milleti meydanlara davet ediyorum, havalimanlarına davet ediyorum. Yargıya da buradan haber veriyorum. Yargı gereğini yapmalıdır. Milletçe el ele vereceğiz. Bu kısa bir geçiş dönemi olacak. Bunu da başarılı bir şekilde atlatacağız, endişe etmeyin…. Korsan bildirilere itibar edilmemesini istedi. Milletimiz Başbakanımızın, bakanlarımızın, bizlerin yapacağı açıklamaları dikkate alsın. En kısa zamanda ben de bu gece yada yarın milletimle beraber olacağım” dedi.
Girişimin şuan Ankara ve İstanbul ağırlıklı görüldüğünü ifade eden Erdoğan sözlerini, “Sayın Binali Yıldırım da söyledi: Ölümüne” diye bitirdi.

selyus