Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Mart 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hollanda, bunun bedelini ödeyeceksin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki Hollanda, Çarşamba günü yapılacak bir seçime sen Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan, bunun bedelini ödeyeceksin, bunun bedelini ödeyeceksin. Daha biz olması gerekenleri henüz yapmış değiliz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası İyilik Ödüllerinin takdim törenine katıldı. Haliç Kongre Merkezi’ndeki törende, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve milletvekilleri de hazır bulundu. Çok sayıda yerli ve yabancı misafirin de iştirakiyle gerçekleşen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün gece Hollanda’daki gelişmelere işaret ederek, yaşananları ‘İslamofobik bir gelişmenin tezahürleri’ olarak değerlendiren ve Batının gerçek yüzünü son birkaç gündür çok açık ve net ortaya koyduğunu belirtti.

HOLLANDA, BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN”

Hollanda’ya tepki veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sabah 4-4,5’a kadar kendisinin, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun telefon başında olduğunu ve görüştükleri Avrupalı yetkililerin kendilerine, hukuk ve diplomatik teamüllere aykırı olarak engellenen Bakan Kaya için ‘çıkması lazım” dediklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki Hollanda, Çarşamba günü yapılacak bir seçime sen Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan, bunun bedelini ödeyeceksin, bunun bedelini ödeyeceksin. Daha biz olması gerekenleri henüz yapmış değiliz” diye ekledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya’nın durumu düzeltmek için her türlü girişimde bulunduğunu, daha sonrasında kendisiyle yaptıkları görüşmede oradan ayrılmasını tavsiye ettiğini, Bakanın, kendisini bekleten Hollanda yetkililerinin bu esnada içecek ikramlarını geri çevirdiğini de aktararak, Bakan Kaya’nın bu duruşunun önemli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda’da yaşayan ve oradaki yerel seçimlerde oy kullanacak 250 bin Türk vatandaşına “Sizler zaten gereğini yapacaksınız, ben biliyorum” diyerek seslendi.

selyus